Γιορτάζει ο ΠΑΟΚ!

Σαν σήμερα το 1926 ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη από μία ομάδα προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟΚ. Στις 20 Απριλίου, εγκρίθηκε το καταστατικό του συλλόγου.

Αναλυτικά από παλαιότερες αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Σαν σήμερα πριν από 93 χρόνια, μία παρέα Κωνσταντινουπολιτών έδωσε σάρκα και οστά στο όραμά της, ιδρύοντας τον ΠΑΟΚ. Ένα σύλλογο που έφερε όλες τις αξίες, τα ιδανικά αλλά και τον πόνο των ξεριζωμένων ανθρώπων της Πόλης. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του ο Δικέφαλος πορεύτηκε περήφανος και ανεξάρτητος, κόντρα σε όλους και σε όλα, γράφοντας την δική του λαμπρή ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Χωρίς να θυσιάσει τίποτα από τις αρχές του και έχοντας ως συνοδοιπόρους τους πιστούς του φίλους, ο Σύλλογός μας συνεχίζει να μεγαλώνει και μοιράζει χαρές και περηφάνια στον κόσμο του, βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι εδώ και μας ανήκει…

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 93 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τόσο τυπική κι όμως κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ.  Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

Το, δε, πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους:

Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.