Θέλουν Νεϊμάρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Αντρέ Ζαρντίν, θέλει να συμπεριλάβει τον Νεϊμάρ, στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες κατάκτησης ενός δεύτερου διαδοχικού χρυσού μεταλλίου, μετά απ΄ αυτό στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή», δήλωσε σχετικά ο Ζαρντίν και πρόσθεσε: «Ο Νεϊμάρ είναι ο βασικός παίκτης της επιλογής και ο κορυφαίος εν ενεργεία Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Η επιλογή του θα ήταν ένα πολύ μεγάλο άλμα στην ποιότητα της ομάδας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια περίπλοκη κατάσταση, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα».

Για να συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή ομάδα ο Βραζιλιάνος επιθετικός, θα πρέπει να υπάρξει σχετική συμφωνία της Παρί Σεν Ζερμέν και της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, καθώς οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν είναι υποχρεωμένοι να συναινέσουν.

Στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά (21/7-8/8), η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Σαουδική Αραβία, με τις οποίες απαρτίζουν τον 4ο όμιλο.