«Μας άφησε άναυδους ο Γκατούζο»

Στο υποβαθμισμένο από πολλές απόψεις πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, προσωπικότητες όπως ο Τζενάρο Γκατούζο, δίνουν μία ιδιαίτερη λάμψη, την οποία η διοργάνωση αλλά και ο κόσμος την χρειάζονται.

Ο ΟΦΗ πήρε το ρίσκο να φέρει τον Ιταλό, που ως προπονητής δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία του, ωστόσο αυτό που μετά βεβαιότητας τονίζουν οι Κρητικοί είναι ότι έχει ήδη «δέσει» με την ομάδα.

«Τον εμπιστεύτηκα γιατί μόνο οι παραστάσεις του, ο χαρακτήρας του που μας άφησε άναυδούς και το πάθος που έχει ήταν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία. Κόλλησε η χημεία μας. Το οικονομικό το ξεπεράσαμε γιατί δεν ήταν πρωτεύον γι’ αυτόν», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Το όνομα του ισχυρού άνδρα του ΟΦΗ ακούστηκε φέτος και την προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος έχει άποψη για το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το τι πρέπει να γίνει. «Δεν μου αρέσει ο αρνητισμός που υπάρχει. Με ενοχλεί. Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να έχουμε κοινή γραμμή για το πώς θα βελτιώσουμε το προϊόν. Δεν πρέπει να κοιτάμε τις ομάδες μας μεμονωμένα».

Επανερχόμενος στον ΟΦΗ, τους στόχους που θέτει αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Μάνθος Πουλινάκης είπε: «Θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία και όσο ψηλότερα φτάσουμε τόσο καλύτερα. Βασικά θέλουμε να εξυγιανθεί η ΠΑΕ και να ανασάνουμε οικονομικά. Πληρώνουμε 55 παίκτες. Είναι σαν να πληρώνουμε τρία μπάτζετ».

Όσο για την εικόνα του γεμάτου γηπέδου στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό; “Ο κόσμος είναι δίπλα μας και στηρίζει την ομάδα. Όταν είσαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, είναι εκεί και σε στηρίζει” σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΦΗ.