«Δεν θα λάβω ούτε ευρώ ως αμοιβή αν εκλεγώ στην ΕΟΚ»

Δημόσια δέσμευση πως δεν πρόκειται να βγάλει στον εαυτό του… μισθό αν εκλεγεί στην προεδρία της ΕΟΚ έκανε ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο 40χρονος γιατρός μίλησε για τα σχέδιά του για τη διαιτησία και την ανάπτυξη του αθλήματος, ανέφερε πως οι συνυποψήφιοί του, Λιόλιος και Φασούλας, απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές με κυβερνητική παρέμβαση, ενώ αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σώμα παρατηρητών διαιτησίας: Η διαιτησία για να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας θεωρώ ότι πρέπει να εμπεριέχει διαφορετικά «υλικά» και έναν πλουραλισμό, μακριά από εξαρτήσεις και συγκεντρωτισμό. Την τακτική αυτή θα ακολουθήσω πιστά στον σχηματισμό της ΚΕΔ, μέλη της οποίας θα προέρχονται τόσο από την ΟΔΚΕ όσο και από τον ΕΣΑΚΕ. Άρα, κατά την ίδια συνταγή και τα μέλη του σώματος των παρατηρητών θα προέρχονται και από την ΕΟΚ και την ΟΔΚΕ.

Για την ΚΕΔ: Η ΕΟΚ ως ανώτατη αρχή του αθλήματος θέτει το πλαίσιο και διασφαλίζει τους κανόνες. Υπό την αγαστή συνεργασία τόσο της ομοσπονδίας διαιτητών αλλά και του ΕΣΑΚΕ. Όλοι μαζί, κάτω από την «ομπρέλα» της ΕΟΚ, θα αγωνιστούμε με σύνεση και συναίνεση για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: Αν η μοναδική κατηγορία που μου προσάπτουν εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας είναι ότι εκτιμώ και τιμώ τον κ. Βασιλακόπουλο, τότε νοιώθω διπλά κερδισμένος. Ο κ. Βασιλακόπουλος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Απλά εγώ συνεχίζω να το δηλώνω δημοσίως, ενώ οι συνυποψήφιοι το «έκοψαν μαχαίρι» για καθαρά προεκλογικούς λόγους… Θέλετε να θυμηθούμε, δηλαδή, τι έλεγε ο κ. Λιόλιος για τον κ. Βασιλακόπουλο όταν ανέβαινε τις κατηγορίες …«δυο – δυο» και βρέθηκε στην Α1; Ή τις δηλώσεις του κ. Φασούλα για τον πρόεδρο της ΕΟΚ όταν βρισκόταν στο μισθολόγιο της ομοσπονδίας; Προσωπικά, ούτε επαγγελματίας παράγοντας είμαι, αλλά ούτε έχω λάβει μισό ευρώ για υπηρεσίες που προσέφερα.

Για τους Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα: Είναι σαφές ότι για να ξεπεραστούν οι τυπικές δυσκολίες τόσο του κου Λιόλιου όσο και του κου Φασούλα ψηφίστηκαν διατάξεις στη Βουλή. Διότι ο μεν πρώτος συνυποψήφιος, όπως αναφέρετε, ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης και παραμένει ο ισχυρός ανήρ της ΚΑΕ Προμηθέας και ο δε δεύτερος δεν είχε δικαίωμα να κατέλθει στις εκλογές της ΕΟΚ λόγω του γεγονότος ότι ήταν έμμισθος σύμβουλος της ομοσπονδίας κατά τα επτά τελευταία χρόνια. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν απλά με δύο διατάξεις στο νόμο. Ως εκ τούτου, το ερώτημα δεν είναι πως το αντιμετωπίζω προσωπικά το θέμα, αλλά ποια είναι η άποψη του εκλογικού σώματος.

Για το μήνυμα που στέλνει προεκλογικά: Οι ψηφοφόροι ας επιλέξουν τους υποψήφιους με αντικειμενικά κριτήρια. Ας βάλουν στην άκρη τις προεκλογικές υποσχέσεις για κατασκευές 200 γηπέδων και τις κρατικές επιχορηγήσεις κι ας αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ. Οι ομοσπονδίες δεν είναι επιχειρήσεις και οι ομάδες δεν είναι εταιρίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι δε πρόεδροι των ομοσπονδιών δεν είναι επαγγελματίες και …CEOs, ούτε βέβαια και οι παράγοντες των κυττάρων του μπάσκετ. Πολλώ δε μάλλον, οι παράγοντες διαιτησίας. Γι’ αυτό και ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή, ότι ως πρόεδρος της ΕΟΚ δεν προτίθεμαι να λάβω ούτε ευρώ ως αμοιβή, κάτι που αναφέρει ο αθλητικός νόμος. Ούτε βέβαια θα δημιουργήσω έμμισθες θέσεις. Σημαντικό μερίδιο των εσόδων θα επιστρέφει ετησίως στα ερασιτεχνικά σωματεία»

Για την Εθνική: «Την 1η Ιουνίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, ξεκινά η προσπάθεια της Εθνικής με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο».