Έπεσε μαχητικό αεροσκάφος

Μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορικής έπεσε σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή. Σώος ο χειριστής…

Όπως γράφει το Thrakisports :

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο πεδίο βολής Κομοτηνής πριν από λίγο έπεσε μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα φλόγες στο αεροπλάνο και γύρω από αυτό. Υπάρχουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα στην γύρω περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε και άνοιξε το αλεξίπτωτό του και μόλις τον παρέλαβε ασθενοφόρο, που κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.

UPDATE ΩΡΑ 10:04 Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10:00 στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής. Οι πρώτες πληροφορίες του newsit λένε ότι το αεροσκάφος τύπου A7 Cosrair έπαιρνε μέρος σε διακλαδική άσκηση που προέβλεπε την ενίσχυση πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και να διασωθεί. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Onalert ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου είναι από τα παλαιότερα που πετούν αυτή τη στιγμή στην πολεμική αεροπορία και παρουσιάζουν κατά καιρούς αρκετά προβλήματα. Όλα προς το παρόν οδηγούν σε μηχανική βλάβη, ωστόσο το πλέον θετικό στοιχείο είναι ότι ο πιλότος διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως.

UPDATE ΩΡΑ 10:21 Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος έπεσε κοντά σε σημείο όπου επιχειρούσαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς με αποτέλεσμα άμεσα να μεταφερθεί για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για εξετάσεις.