«Δεν είμαι κωλοτούμπας»

Η πώληση του Κώστα Πλέγα της Παναχαϊκής στον Ολυμπιακό προκάλεσε διάφορα σχόλια, καθώς είναι γνωστή η κόντρα που, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, γνωρίζαμε ότι έχει ο Αλέξης Κούγιας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας στον «Sentra 103,3» ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής εξήγησε το πώς προέκυψε η πώληση: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον κύριο Μαρινάκη. Υπήρξε μια αξιοπρεπής προσέγγιση από κάθε πλευράς, από μέρους του Ολυμπιακού. Απόλυτα αξιοπρεπής και απόλυτα με σεβασμό προς ό,τι σημαίνει Παναχαϊκή και Κούγιας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η προσέγγιση οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να την αναδείξω. Δεν είμαι κομπλεξικός άνθρωπος».

Κατά δική του δήλωση πάντως στην ίδια συνέντευξη «κωλοτούμπας δεν είναι», απλά ήταν ωραία η προσέγγιση του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, ο Κούγιας καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκος Νταμπίζας προσπάθησε να πάρει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό.

«Κλείσαμε φιλικό υποτίθεται για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να προετοιμαστεί, δεν ήξερα όμως ότι το φιλικό ήταν για να τεστάρουν τον Πλέγα. Και συγχρόνως ο Νταμπίζας να πηγαίνει στο σπίτι του Πλέγα και να πείθει πίσω από το πρόσωπο το δικό μου, τους γονείς του. Επειδή το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του να υπογράψει από τώρα; Και να προσπαθώ εγώ να ανανεώσω το συμβόλαιο του Πλέγα και να βρίσκω μπροστά μου την πρόταση του Παναθηναϊκού;. Οταν λοιπόν ο άλλος αγνοεί την φυσική προσωπικότητα Αλέξης Κούγιας που έχει κάνει τόσα, τα οποία χρησιμοποιεί ως σημαία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα δικά της συμφέροντα, αυτό σε ενοχλεί 10 φορές. Θεωρώ ακραία προσβολή στο πρόσωπό μου αυτό που έκανε ο Νταμπίζας», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.