«Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον Ηρακλή, θα παίξουμε Ευρώπη»

Για τον Ηρακλή της επόμενης περιόδου μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προαναγγέλλοντας μεγάλες αλλαγές στην ομάδα.

 

Αναλυτικά δήλωσε:

«Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές. Πέρσι περάσαμε από διαφορετικά στάδια, θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι φρέσκο, να φτιάξουμε μία ομάδα με φιλοδοξία. Πρώτα θα βρούμε τους Έλληνες γι’ αυτή την προσπάθεια και μετά τους ξένους που θα είναι η τελική πινελιά. Τα νούμερα των αλλαγών και στους παίκτες και στους προπονητές πέρσι δεν μπορούσαν να φέρουν μία ομαλή χρονιά, ειδικά σε μία σκληρή λίγκα όπως η δική μας.

Όταν ήρθα η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση. Το να έχεις βάλεις στόχο τετράδας δημιουργείς λάθος απαιτήσεις. Το θέμα είναι να βάζεις στόχους που μπορείς να τους πετύχεις. Εμείς κάναμε διαχείριση και αν δεν είχαμε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά που νόσησαν δεν ήταν σε θέση να μας βοηθήσουν. Ο Καββαδάς, ακόμη και τώρα, ένα μήνα μετά δεν είναι 100% έτοιμος.

Ο Βασίλης είναι για εμάς προτεραιότητα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μετά τη φετινή του χρονιά σίγουρα θα συζητήσει και με άλλες ομάδες. Εμείς σαν Ηρακλή θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τον κρατήσουμε για 2-3 χρόνια ακόμη, ώστε πάνω του να χτίσουμε τον ελληνικό κορμό. Το μπάτζετ και πέρσι ήταν μεγάλο. Για φέτος ο πρόεδρος μου είπε ένα εξαιρετικό νούμερο. Θα υπάρχει μία αύξηση σε σχέση με πέρσι. Θέλουμε του χρόνου να γίνει αλλαγή κατά την διάρκεια της σεζόν μόνο σε ανάγκη ή μόνο αν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής συμμετοχής ανέφερε:

«Ο Ηρακλής έχει δικαίωμα στο FIBA Eurocup. Θα προσπαθήσουμε και θα έρθουμε σε επαφή για να πάρουμε την κάρτα για να συμμετάσχουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την Eθνική ομάδα: «Εδώ και καιρό έχουν συζητηθεί όλα. Υπάρχει μία βάση 25 παικτών, θέλαμε να πάμε με 15, αλλά επειδή έχουν βάθος τα πλέι οφ, ο αριθμός θα ήταν μικρός. Είπαμε να κληθούν έξτρα παιδιά και στην πορεία να αποφασίσει ο προπονητής ποιοι θα μείνουν. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με έξι άτομα. Μένουν λίγες μέρες για να ετοιμαστεί η ομάδα».

Για τους Αντετοκούνμπο και Σπανούλη:

«Οι Αντετοκούνμπο είναι δηλωμένοι, αλλά εξαρτάται από την πορεία των Μπακς. Είναι δύσκολη χρονιά για την ομάδα τους φέτος. Μπορεί να τελειώσουν πιο γρήγορα. Εμείς έχουμε κάνει τις ενέργειες που έπρεπε. Ο Σπανούλης έχει πει στον προπονητή ότι θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια».