Ο Σαββίδης, η επιτυχία και τα… χρέη

Ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε σήμερα τον Γιώργο Ορφανό στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και όπως ενημέρωσε το ΥΜΑΘ, συζήτησαν για το εμπάργκο της Ρωσίας, τις επενδύσεις και τον ΠΑΟΚ.

“Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαββίδης έχει στη σκέψη του τον ΠΑΟΚ και πιστεύει ότι δεν έχει δυνατότητες αποτυχίας. Είναι υποχρεωμένος να πετύχει. Μου επανέλαβε ότι θέλει να τελειώσει το θέμα των χρεών, για να μπορέσει η ομάδα να απεμπλακεί από το παρελθόν. Μου είπε ότι δεν δημιούργησε αυτός τα χρέη αλλά θέλει να πληρώσει αυτά τα έντεκα εκατομμύρια και να ξεχρεώνει. Με το τέλος των χρεών, θα μπορεί η ομάδα να κοιτάξει ψηλά  και να οργανωθεί ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα” είπε ο Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.

Σε ότι αφορά αυτό το θέμα, ο Ιβάν Σαββίδης, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, εξήρε την προσφορά του Ορφανού στο ποδόσφαιρο, λέγοντας πως η μοναδική νομοθετική πρωτοβουλία, που ωφέλησε το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ήταν ο νόμος 3479/2009, ο περίφημος νόμος Ορφανού.

Ο Σαββίδης δεν διευκρίνισε, πάντως, αν σκέφτεται να βάλει τα χρέη του ΠΑΟΚ στον νόμο Ορφανού, όπως έχει δικαίωμα (περίπου 10,5 εκατομμύρια μετρητά και άλλα 4 εκατομμύρια σε δόσεις τριών χρόνων) ή εξακολουθεί να επιμένει σε άλλη λύση, με την εφάπαξ καταβολή του πρωτογενούς χρέους. Αυτή η λύση, όμως, απαιτεί την έγκριση της Τρόικας.

Τέλος ο Γιώργος Ορφανός επισήμανε ότι έγινε συζήτηση και για τη Θέρμη, με τον Σαββίδη να επαναλαμβάνει ότι θέλει να κατασκευάσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.