Μυροφορίδης: «Μπορούσε να γίνει διεθνής ο Δεληζήσης, να μείνει πέντε χρόνια ο Μάντζιος»

Για τον Άρη και τις ανανεώσεις συμβολαίων του Γιώργου Δεληζήση και του Άκη Μάντζιου τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων», Πάυλος Μυροφορίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ανανέωση του Δεληζήση:

«Είναι κάτι που έχει καταφέρει και το δικαιούται 100%. Έχει δουλέψει πολύ γι’ αυτό το πράγμα. Είναι κρίμα που δεν έπαιξε πιο νωρίς στη Super League. Μπορούσε να είναι και διεθνής και να κάνει περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Ο Δεληζήσης στα 21-22 έπαιζε Γ’ Εθνική. Τον αδίκησε το ποδόσφαιρο τον Δεληζήση. Αυτό που ζει και περνάει είναι κάτι που το έχει καταφέρει μόνος. Το ποδόσφαιρο καμία φορά το να είσαι αρχηγός δεν φαίνεται από το περιβραχιόνιο. Είναι αρχηγός από 15 χρονών, όπου κι αν έπαιζε ποδόσφαιρο».

Για το δέσιμό τους που εξελίχθηκε σε κουμπαριά:

«Είναι μια φιλία χρόνων. Είναι ένα παιδί που είναι μέλος της οικογένειάς μου. Τον αγαπαώ και μ’ αγαπάει. Μεταξύ μας είχαμε ξεκάθαρη σχέση και έβγαινε και στις ομάδες που συνεργαστήκαμε. Είναι ο τρόπος που συνεχίζει και παίζει. Δεν κρατάει… ρέστα. Μπαίνει στο γήπεδο και τα δίνει όλα».

Για το αν θα κλείσει ο Δεληζήσης την καριέρα του στον Άρη:

«Αυτό πρέπει να γίνει. Να κλείσει την καριέρα του στον Άρη. Εννοείται ότι το θέλει. Μπορεί το ποδόσφαιρο να τον αδίκησε όταν ήταν πιο μικρός, αλλά τον δικαιώνει τώρα στα τελειώματά του. Πρέπει να τελειώσει σ’ αυτό το επίπεδο και σ’ αυτή την ομάδα που την αγαπάει και τον αγαπάει. Μου το είπε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Άρη».

Για τη φετινή χρονιά του ιδίου στα Χανιά:

«Κάναμε «εγκλήματα» στον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο κάναμε ντεμαράζ, πετύχαμε πράγματα. Είναι οξύμωρο να θεωρήσω επιτυχημένη μια χρονιά που η ομάδα μου δεν βγαίνει πρώτη. Θα έλεγα… ούτε κρύο ούτε ζέστη».

Για την παραμονή του Μάντζιου στον Άρη:

«Έπρεπε να μείνει ο Μάντζιος και οι ομάδες να δίνουν σημασία στους Έλληνες προπονητές. Πρέπει να μείνει 5 χρόνια ο Μάντζιος. Ο Ένινγκ δεν εξέλιξε τίποτα στον Άρη. Δεν μου λέει κάτι που έβαλε κάποια νεαρότερα παιδιά. Εξέλιξη είναι αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Τζόλη. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα λεφτά. Τα λεφτά μπορεί να εξελίξουν μια ομάδα και καλώς πρέπει να υπάρχουν. Αν χρησιμοποιηθούν λάθος καταστρέφουν τον οργανισμό. Ο Ένινγκ με όσα έπαιρνε, είχε μια ευκαιρία. Να αναγκάσει τον Καρυπίδη και τον Άρη να πάρει περισσότερα χρήματα. Μπορούσε να γίνει απαραίτητος. Το έκανε; Όχι. Τελειώσαμε».

Για το μπαράζ Ξάνθης-Παναιτωλικού:

«Για εμένα υπάρχει έχει φαβορί. Οι παίκτες της Ξάνθης που είναι παίκτες Super League 1 στο 90% και θα παίξουν με ομάδα Super League 1. Είναι παιχνίδι 50-50 ξεκάθαρα. Μπορεί να έχει κι έναν λόγο παραπάνω η Ξάνθη, 51%-49%. Καλή επιτυχία στην Ξάνθη μέσα από την καρδιά μου να παίξει εκεί που της αξίζει».