Τι είπε ο (προπονητής) Κρόιφ για ΠΑΟΚ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έμεινε χωρίς προπονητή παραμονές του αυριανού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα γίνει στην Λάρνακα και στον πάγκο της θα καθίσει αύριο ο… Ζόρντι Κρόιφ.

Ως υπηρεσιακός προπονητής, λοιπόν, ο τεχνικός διευθυντής της Μακάμπι, πήγε σήμερα στη συνέντευξη τύπου στη Λάρνακα και μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και πάλι για τις φήμες που τον θέλουν να έρχεται στον ΠΑΟΚ.

“Στο επίκεντρό μου είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτό σκέφτομαι, εκεί επικεντρώνομαι”, απάντησε ο Κρόιφ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στην Κύπρο, για το αν θα έρθει στην Ελλάδα να δουλέψει στον ΠΑΟΚ. Δεν είπε ένα απλό “όχι” να ξεμπερδέψει, προτίμησε μια ουδέτερη απάντηση.

Κατά τ΄ άλλα, όπως γράφει το arcadiasports.gr, o Κρόιφ είπε :

Για το παιχνίδι: “Είναι δύσκολος ο αγώνας γιατί αγωνιζόμαστε σε ουδέτερο γήπεδο. Αν παίζαμε στο Ισραήλ οι οπαδοί μας θα μας έδιναν ώθηση. είμαστε επαγγελματίες αλλά είμαστε διψασμένοι για τη νίκη”.

Για την κατάσταση στο Ισραήλ: “Είναι δύσκολη η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, όπως θα έχετε δει και στα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα θα έρθει κόσμος στο γήπεδο. Ο προπονητής αποφάσισε να φύγει και αυτό θα είναι ένα κίνητρο για τους παίκτες, να δειξουν τι αξίζουν”.

Αν θα είναι στον πάγκο της Μακάμπι: “Θα έχουμε προπονητή στον πάγκο, δεν ξέρω ποιον, αλλά θα έχουμε προπονητή. Την ενδεκάδα κυρίως εγώ θα την αποφασίσω. Εξάλλου χρειάζεται να είναι κάποιος που ξέρουν οι παίκτες στον πάγκο. Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ, όπως και οι παίκτες. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να έχουμε καλή πορεία στη συνέχεια. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά”.

Για το λόγο που έφυγε ο Γκαρσία: Ποτέ δεν είχαμε διαμάχη. Δουλεύαμε με τον ίδιο τρόπο. Είναι θεωρίες φαντασίας ότι έφυγε επειδή κάτι έγινε, εμείς επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας και ίσως συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον. Δεν ειναι κάτι πυο θέλαμε να γίνει. Δεν ήταν στο χέρι μας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις μας, όσο και αν κάποια Μέσα προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλες πλευρές στην ιστορία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον νέο προπονητή υπερήφανο”.

Στη συνέχεια υπήρξαν πολλές ερωτήσεις για τον ρόλο του στην Μακάμπι, για τα όσα έχουν συμβεί στην ομάδα του Τελ Αβίβ το τελευταίο διάστημα και φυσικά μόνο για το παιχνίδι με τον Αστέρα δεν ενδιέφεραν τους δημοσιογράφους από το Ισραήλ.