Σαν σήμερα το 1932, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου γηπέδου του ΠΑΟΚ, εκείνου στο Σιντριβάνι.
Αναλυτικά από παλαιότερη δημοσίευση της ΠΑΕ:
Ο χώρος που δημιουργήθηκε το γήπεδο στο Σιντριβάνι αποτέλεσε το 1928 ακόμη ένα από τα θέματα που ξυπνούσαν την αντιμαχία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Βρισκόταν δίπλα στο Άσυλο του Παιδιού, εκεί που σήμερα βρίσκεται η Θεολογική σχολή. Η εξασφάλιση του χώρου είχε αναδειχθεί σε όπλο για την προσέλκυση φιλάθλων παρότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ είχε διαλυθεί από το φθινόπωρο του 1927.
Η έκταση δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ ώστε να στεγάσει τα τμήματα κλασικού αθλητισμού που κατά κύριο λόγο συντηρούσε.
Στις 25 Ιουνίου 1928 έγιναν τα εγκαίνια του χώρου από τους ανθρώπους της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και από τον Μάρτιο του 1929 που έγινε η απορρόφηση της από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια για την εξέλιξη του χώρου. Στο τέλος του 1929 είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν τα έργα επέκτασης και κυρίως της κάλυψης του ρεύματος της Ευαγγελιστρίας που έκοβε την έκταση στη μέση.
Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου
Στις 12 Δεκεμβρίου 1929 σε προεκλογικό κλίμα, καθώς δυο ημέρες αργότερα ακολουθούσαν οι δημοτικές εκλογές, έγινε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στο Σιντριβάνι.
Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια, αφού έπρεπε να γίνει υπόγεια διαφυγή των υδάτων από το ρέμα της Ευαγγελιστρίας, να διορθωθεί η κλίση που είχε το έδαφος στο γήπεδο αλλά και στα διπλανά οικόπεδα, καθώς επίσης και να χτιστεί τοίχος στο ύψωμα ώστε να μην μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν χωρίς εισιτήριο τους αγώνες.
Τον Μάρτιο του 1932 προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός από το ΔΣ του ΠΑΟΚ προκειμένου να κατασκευαστούν σιδερένιες και ξύλινες κερκίδες, ενώ παράλληλα ο Δικέφαλος γνωστοποίησε ότι αντί του ετήσιου χορού θα διοργανώσει δύο καλλιτεχνικές παραστάσεις στο Θέατρο του Λευκού Πύργου, τα έσοδα από τις οποίες θα ενίσχυαν το ειδικό ταμείο του συλλόγου για την αποπεράτωση των εργασιών του γηπέδου.
Εγκαίνια με αντίπαλο τον Ηρακλή
Τα εγκαίνια του πρώτου γηπέδου του ΠΑΟΚ έγιναν στις 5 Ιουνίου 1932 και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο β’ ημίχρονο στο τελικό 3-2. Ο Ηρακλής κατέθεσε ένσταση για κακή χάραξη των γραμμών και προβληματικές εστίες, η οποία απορρίφθηκε.
Η έδρα του ΠΑΟΚ πλέον είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης όλων των προσφύγων, τόσο του κέντρου, όσο και των περιοχών της Καλαμαριάς και όσων ήταν γύρω από το Σιντριβάνι.
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε σε αυτό το γήπεδο την πρώτη κατάκτηση του Πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας, το 1937, ενώ ακολούθησαν οι αντίστοιχοι τίτλοι το 1948, 1950, 1954, 1955, 1956, 1957.
Άναψαν οι προβολείς
Στις 17 Ιουλίου 1952 σε φιλική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο έγινε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ήταν το πρώτο γήπεδο στην Θεσσαλονίκη που αποκτούσε ηλεκτροφωτισμό και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά από εκείνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο χρησιμοποιούσαν εκτός από τον Παναθηναϊκό η εθνική Ελλάδας, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες του ΠΟΚ για τις διεθνείς φιλικές αναμετρήσεις τους που ήταν μέρος της ποδοσφαιρικής μόδας εκείνης της εποχής, καθώς δεν υπήρχε ένα πραγματικά πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα κέντριζε το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου..
Το τελευταίο επίσημο ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι ήταν στις 31 Μαΐου 1959 για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 2-3. Ο Δικέφαλος, μολονότι μετακόμισε στην Τούμπα, δε σταμάτησε να το χρησιμοποιεί και έδωσε αρκετούς φιλικούς αγώνες εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60.