Ημέρα εξελίξεων με φόντο τη νέα Τούμπα

Ημέρα εξελίξεων για τη νέα Τούμπα θα είναι η σημερινή (17/6). Το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα κατατεθεί η τελική έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη νέα Τούμπα, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που υπήρχε για το θέμα μεταξύ του προέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θ. Κατσαρή και του δημάρχου της πόλης, Κ. Ζέρβα.

Εκτός αυτού θα συζητηθούν και οι ενστάσεις γύρω από το θέμα, που κατά κύριο λόγο αφορούν στην υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους και στα έργα ανάπλασης της περιοχής και των κοινόχρηστων χώρων.

Ο φάκελος από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκεί όπου θα πέσουν οι τελικές υπογραφές για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, την Πέμπτη στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί και ο νέος αθλητικός νόμος. Ανάμεσα τους είναι και «η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα» κάτι που προφανώς και αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει όταν ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα.