Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η σεζόν άρχισε με τον Κώστα Μέξα που είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έλυσε τη συνεργασία μαζί του μετά την 5η αγωνιστική έχοντας ρεκόρ 1-4 και έδωσε το «τιμόνι» στον Άρη Λυκογιάννη που μέτρησε 13 νίκες και επτά ήττες Πρωταθλήματος, ως το τέλος της σεζόν. Ο Λυκογιάννης που έγινε μόλις ο 10ος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τα 20 ματς Πρωταθλήματος στον πάγκο του, θα συνεχίσει σε αυτό για τρία ακόμη χρόνια, βάση του συμβολαίου που υπέγραψε προς το τέλος της περιόδου.
Ο ΜVP: Η διαδικασία ανάδειξης του πολυτιμότερου παίκτη του φετινού ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε «μάχη» για δύο με τον Ζερμέιν Λοβ να κερδίζει αυτόν τον άτυπο τίτλο έχοντας συνολικά 324 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έναντι των 312 που είχε ο Μάλκολμ Γκρίφιν. Πιο πίσω αλλά όχι πολύ μακριά από τους δύο Αμερικανούς ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 256 και ο Έλστον Τέρνερ με 251.
Σε μέσους όρους πίσω από τον Λοβ (13) και τον Γκρίφιν (12,5), εμφανίζεται στη σχετική λίστα ο Τζος Κάρτερ, που προστέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο, με 10,5 επίδοση λίγο μεγαλύτερη των Κακλαμανάκη (10,2) και Τέρνερ (10).
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν «απάντησε» στον Ζερμέιν Λοβ για την οριακή «ήττα» στη «μάχη» του MVP του φετινού ΠΑΟΚ, με τον ίδιο τρόπο στη λίστα των σκόρερ της ομάδας. Ήταν ο πρώτος με 335 ενώ ο συμπατριώτης του είχε 318. Με αυτούς τους δύο η λίστα των ξένων στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, με 300+ πόντους μετράει πλέον 37 παίκτες. Την τριάδα των απόλυτων αριθμών συμπλήρωσε ο Έλστον Τέρνερ με 278 πόντους.
Σε μέσους όρους δεν άλλαξε κάτι στη σύνθεση της πρώτης τριάδας. Ο Γκρίφιν έδινε στον ΠΑΟΚ 13,4 πόντους ανά αγώνα, ο Λοβ 12,72 και ο Τέρνερ 11,12.
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν η σταθερότερη λύση του ΠΑΟΚ στον τομέα των ριμπάουντ μετρώντας στο τέλος της σεζόν 146 και όντας ο πρώτος και με διαφορά σε αυτή τη λίστα. Ο Μπο Μπιτς είχε 103 ενώ δεν υπήρξε άλλος με τριψήφιο νούμερο αφού τους ακολούθησε ο Σαγκαμπά Κονατέ με 87.
Ο σέντερ από το Μάλι που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο, κέρδισε μία θέση στους μέσους όρους, όχι όμως και την πρώτη της σχετικής λίστας. Ο Κακλαμανάκης ήταν πρώτος και σε μέσους όρους με 5,84 ριμπάουντ ανά αγώνα ενώ ο Κονατέ τον ακολούθησε με 4,14. Ο Μπιτς ήταν ο τρίτος της λίστας με 4,12 ριμπάουντ.
Ο ΠΑΣΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία δεν υπήρξε παίκτης να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Μάλκολμ Γκρίφιν που τελείωσε το Πρωτάθλημα με 109 ασίστ και με τον δεύτερο Ζερμέιν Λοβ αρκετά πιο πίσω με 68. Ο Γκρίφιν μάλιστα έγινε ο 9ος ξένος πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League και μόλις ο 11ος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ασίστ. Την τριάδα της λίστας συμπλήρωσε ο Νώντας Παπαντωνίου με 44 ασίστ.
Η τριάδα σε επίπεδο μέσων όρων παρέμεινε η ίδια, με τον Γκρίφιν να μοιράζει 4,36 ασίστ ανά αγώνα, ο Λοβ να δίνει 2,72 και ο Παπαντωνίου 1,76.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι κορυφαίες επιδόσεις μιας βραδιάς, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μέσα από τους 25 αγώνες του ΠΑΟΚ…