Έβαλαν την Μπάγερν σε…. ορυχείο!

Αυτό, που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι το τούνελ που οδηγεί από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Σάλκε στον αγωνιστικό χώρο!

Μοιάζει με στοά ανθρακωρυχείου και δεν κάνετε λάθος, ήταν μια συνειδητή επιλογή της Σάλκε.

Το Γκελζενκίρχεν είναι στην καρδιά της κοιλάδας του Ρουρ, στην πιο βιομηχανική περιοχή της Ευρώπης, σε μια περιοχή που υπήρχαν και υπάρχουν πολλά ορυχεία και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ανήκει στην εργατική τάξη.

Αυτό ήταν πάντα το κοινό της Σάλκε, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει κάπως και το κοινό της, και οι “Γαλάζιοι” από τη μια προσπαθούν, ακολουθώντας τις σύγχρονές επιταγές του μάρκετινγκ, να μην απομακρύνονται από το παραδοσιακό κοινό τους, αλλά και να φέρουν ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα, όπου συχνωτίζονται εκατομμυριούχοι.

Η εικόνα που βλέπετε, και η προσομοίωση ορυχείου στα αποδυτήρια της Σάλκε, είναι μέρος της καμπάνιας „1000 Freunde, unzählige Kumpel“, δηλαδή “1000 φίλοι, αμέτρητοι κολλητοί” (η λέξη kumpel σημαίνει περισσότερο, “κολλητός συνάδελφος”), που ξεκίνησε η ομάδα του Γκέλζενκίρχεν.

Μεταξύ άλλων, η παραπομπή σε ορυχείο, στοχεύει στη δημιουργία ατμόσφαιρας μέσα στα αποδυτήρια, που παραπέμπει στις συναδελφικές σχέσεις των ανθρακωρύχων.

Για τις “πριμαντόνες” της Μπάγερν (με εξαίρεση τον Νόιερ, που είναι παιδί της Σάλκε), μάλλον αυτό που είδαν στα αποδυτήρια ήταν ένα μικρό σοκ!

To παιχνίδι τελείωσε 1-1 και το γκολ που πέτυχε ο Χόβεντες στο 62′, με το οποίο ισοφάρισε, ήταν το πρώτο που πετυχαίνει η Σάλκε απέναντι στον Νόιερ!