“Είμαι αλκοολικός, αλλά θα ξεφύγω”

Δύσκολες μέρες περνά ο Πολ Γκασγκόιν. Η φωτογραφία του που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες σόκαρε όλο τον κόσμο, κι απ΄ ότι φαίνεται ο 47χρονος πρώην αστέρας του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει πάρει την κατηφόρα.

Ο Γκασγκόιν μίλησε στην εφημερίδα “Mirror” κι απ΄ ότι φαίνεται από τα όσα είπε, ούτε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του έχει, ούτε φοβερή διάθεση να ξεπεράσει τον πρόβλημα αλκοολισμού, που αντιμετωπίζει.

Είμαι αλκοολικός, αλλά θα ξεφύγω απ΄ αυτή την κατάσταση. Το έχω ξεκαθαρίσει στον εαυτό μου. Θέλω απλώς, την ελευθερία να ζήσω τη ζωή μου. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όλου του κόσμου τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Πρόκειται για μία ασθένεια και είχα μια κακή στιγμή. Θα φροντίσω να μην ξανασυμβεί”, είπε ο Γκασγκόιν.

Παρά την κακή του κατάσταση, πάντως, δεν θέλει να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για να καταπολεμήσει το πάθος του για το αλκοόλ.

“Δεν χρειάζεται. Πήγα στο νοσοκομείο, είμαι ήδη καλύτερα. Δεν ήταν κάτι φοβερό, στο παρελθόν ήμουν σε χειρότερη κατάσταση. Αυτή τη φορά, απλά έπινα για δύο ώρες”, είπε ο 47χρονος Γκασγκόιν, ο οποίος ρίχνει την ευθύνη στους θαυμαστές του, που όπως ο ίδιος λέει, του πηγαίνουν μπουκάλια αλκοόλ στο σπίτι του!

“Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν! Τα έχω πετάξει όλα, προσπαθώ να μην τα μυρίζω” είπε!

Ακόμα και σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο Γκασγκόιν, όπως γράφει η Mirror, μέσα στο νοσοκομείο δεν σταμάτησε να κάνει γυμναστική, καθίσματα και κάμψεις.

Ένας απ΄ αυτούς, που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν, ήταν ο Χάρι Ρέντκναπ, ο οποίος είναι και γείτονάς του, και του πρότεινε μια θέση στην ΚΠΡ, για να απασχολείται.

Την πρόταση την απέρριψε ο Γκασγκόιν, επειδή βοηθός του Ρέντκναπ είναι ο Γκλεν Χοντλ. “Μετά από όσα έχουν συμβεί, δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του” είπε για τον Χοντλ, ο οποίος τον είχε κόψει από την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.