By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Της αμύνης τα παιδιά…
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΔΙΑΦΟΡΑΜΠΑΣΚΕΤ

Της αμύνης τα παιδιά…

Τhessports
Last updated: 03/09/2014 22:57
Τhessports
Share
SHARE

Η Εθνική ομάδα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, κατάφερε να υποτάξει και την Κροατία με σκορ 76-65, κάνοντας το 4Χ4 στον όμιλο και με νίκη εναντίον την Αργεντινής (04/09, 23:00) «σφραγίζει» την πρώτη θέση.

Οι Κροάτες «χτύπησαν« την Εθνική κάτω από το καλάθι, όμως οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη βρήκαν λύσεις και με αιχμές του δόρατος τους Παπανικολάου και Πρίντεζη το σκορ έγινε 10-6 στο πρώτο τετράλεπτο. Οι διεθνείς μας συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και με νέο καλάθι του Πρίντεζη το σκορ έγινε 12-6 στο 6’. Οι παίκτες του Ρέπεσα αντέδρασαν και με επί μέρους 0-5 μείωσαν στο 7’ σε 12-11 με τον Σίμον. Η Εθνική διατήρησε το πρόβάδισμά της μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, χάρη σε καλάθι του Μπουρούση, για το 16-14.

Καϊμακόγλου και Μπουρούσης συνέχισαν να σκοράρουν για την Εθνική με το σκορ να γίνεται 21-17. Ο Ρούντεζ μείωσε προσωρινά, όμως ο Ζήσης με τρίποντο έγραψε το 24-19 στο 13’. Ο Καϊμακόγλου έδωσε ώθηση στην Εθνική και στο 15’ το σκορ έγινε 28-19. Η άμυνα της «γαλανόλευκης» συνέχισε να… τσακίζει κόκκαλα και η διαφορά ανέβηκε στο +13, με δράστη τον Καλάθη (32-19). Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη διατήρησαν το προβάδισμα των 13 πόντων μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους για το 36-23.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη και χάρη σε Παπανικολάου και Βασιλειάδη το σκορ έγινε 40-25 στο 32’. Με τον Πρίντεζη το σκορ έγινε 44-25 στο 25’. Ο Μπογκντάνοβιτς ανέλαβε δράση και με 8 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 47-33 στο 26’. Ο Ούκιτς στο 28’μείωσε σε 49-37. Ο Μπογκντάνοβιτς με βολές μείωσε σε 49-39, όμως την τελευταία… λέξη στο δεκάλεπτο είπε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έγραψε το 51-39.

Ο Ίαν Βουγιούκας έδωσε λύσεις στην επίθεση της Εθνικής και στο 32’ το σκορ έγινε 57-42. Με κρεσέντο από τρίποντα οι Κροάτες μείωσαν σε 60-50 στο 34’, δείχνοντας πως έχει ακόμα «σφυγμό». Ο Μπουρούσης με μία βολή έκανε το 64-53, όμως ο Σαριτς στα μισά της περιόδου μείωσε, με τρίποντο, σε 64-56. Μπουρούσης και Παπανικολάου με 68-56 λίγο αργότερα. Ο Καλάθης με τρίποντο στο 37’ έφερε ένα βήμα πιο κοντά την Εθνική, γράφοντας το 71-58. Μέχρι το φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πήραν τη νίκη με 76-65, κάνοντας το 4Χ4 στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1τρ., 10 ασ.), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8. 

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σιμόν 6, Μάρκοτα, Ζόριτς. 

Σχετικά άρθρα

Συγκινημένος ο Μπούτσκος στο «φινάλε» της σεζόν: «Πολεμιστές κι όχι επισκέπτες»
Μήτρου Λονγκ: «Νιώθω ευλογημένος, θέλω τίτλο με τον Άρη»
Πάλεψε, αλλά είπε «αντίο» στη σεζόν με ήττα ο ΠΑΟΚ
Eπιβραβεύει τις νταμπλούχες του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!
Στο Παλατάκι με στόχο την ισοφάριση
TAGGED:MundobasketΕλλάδα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Χαμός στη Λίγκα για Πανιώνιο, ΟΦΗ
Next Article Eννιαμελής επιτροπή και Γαλανός

Τελευταία νέα

«Πριγκίπισσα» του Champions League η Παρί, το σήκωσε ξανά σε τελικό… θρίλερ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Champions League: Οι ενδεκάδες του μεγάλου τελικού
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Τέλος από τη Λίβερπουλ ο Σλοτ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Θύμα απάτης ο Λούκας Πέρεθ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Follow US