«Ντρέπομαι γι’ αυτό που συνέβη»

Ως μια πολύ δυσάρεστη στιγμή, που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς, χαρακτήρισε ο Χρήστος Γρόλλιος, τη δικαστική νίκη που απαλλάσσει μεν τον Αρη από τη διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα, τον στέλνει δε οριστικά στη Γ’ Εθνική.

Ο γνωστός νομικός, που συμμετέχει στην εννιαμελή επιτροπή του ΑΣ Αρης, μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» για τις αρμοδιότητές του, την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας και το πώς θα προστατευτεί μελλοντικά από τα ίδια λάθη.

Αναλυτικότερα είπε:

Για τη συμμετοχή στην επιτροπή: «Ήταν μία απόφαση του δ.σ. του ΑΣ Αρης να συσταθεί μία επιτροπή που θα τρέξει τις επείγουσες διαδικασίες, όπου ο Αρης πρωτόγνωρα θα συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική. Η δική ου συμμετοχή είναι μόνο στο νομικό κομμάτι και δεν έχω καμία σχέση με το αγωνιστικό».

Για το αν μπορεί να υπάρξει νέα δικαστική εμπλοκή από την πλευρά Σκόρδα: «Καταρχάς ποτέ δεν μπορώ να προβλέψω την αντίδραση κάποιου ανθρώπου. Δεν υπάρχει έρεισμα ούτε και τα χρονικά περιθώρια για τη συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε. Μπορεί ο καθένας να προσφύγει στα δικαστήρια για οποιοδήποτε θέμα. Με δεδομένο ότι αύριο γίνεται η κλήρωση, η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε θεωρώ εντελώς απίθανο να προκύψει άλλο εμπόδιο».

Για τη δικαστική νίκη: «Δεν είναι κάτι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει ο Αρης. Υπάρχει μία χαρά γιατί πετυχαίνει ο δικηγόρος που συμμετέχει αλλά σταματάμε σ’ εκείνο. Η στιγμή είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη για τον Αρη. Οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε ως νομικοί ούτε ως φίλοι του Αρη».

Για το τι πρέπει να μάθει ο Αρης από αυτή την ιστορία: «Θα ήθελα να περάσει ο χρόνος όσο το δυνατό γρηγορότερα, να επανέλθει ο Αρης και να είναι μία επανεκκίνηση. Να μας μείνει από το παρελθόν μόνο η δυσάρεστη εμπειρία της κακής διαχείρισης της τελευταίας δεκαετίας. Επιτακτικά θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, όποιοι φορείς συμμετάσχουν στην επόμενη μέρα».

Για τα σενάρια περί Ραμπότα, Γαλανού και Αρβανιτίδη: «Δεν θέλω συνειδητά να συμμετέχω στις συζητήσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Αρης στο μέλλον: «ΟοΑρης είναι σε ένα σημείο μηδέν. Πραγματικά έχουν απομακρυνθεί πολλοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτό είναι γεγονός, γι’ αυτό υπάρχει και μία παραγοντική ένδεια στην Αρη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτοί που θα ασχοληθούν, να δείχνουν την επιμέλεια που δείχνουν στις δικές τους υποθέσεις. Σαν να είναι δικό τους μαγαζί. Να μην κάνουν προϋπολογισμούς με βάσει τα προσδοκώμενα έσοδα. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει ένα διαρκής έλεγχος από κάποιους άλλους. Εκτός αν πάμε σε λύση επενδυτή. Τότε αυτός που θα αναλάβει θα πρέπει να φιλτραριστεί η αξιοπιστία του».

Για τη Λέσχη Φίλων Αρη και την επανεκκίνηση του 2004 με το άρθρο 44: «Ντρέπομαι που συνέβη αυτό στον Αρη. Δεν μπορούσα να το φανταστώ όταν το 2004 μπήκαμε στο άρθρο 44. Πίστευα ότι η Λέσχη θα μπορούσε να διασφαλίσει αυτό τον έλεγχο. Και τελικά ένα μοντέλο που πήγε να προβάρει ο Αρης απέτυχε και απέτυχε γιατί τα πρόσωπα που συμμετείχαν ίσως παρασύρθηκαν από άλλους».

Για το ρόλο του Κούη και του Ψηφίδη στην εκδίκαση: «Καταλυτική ήταν η παρουσία προχθές του Ντίνου Κούη και του Γιάννη Ψηφίδη, που τοποθετήθηκαν υπέρ της Β’ Εθνικής αρχικά. Είπαν ότι δεν ήταν βιώσιμος ο Αρης στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο Κούης είπε ‘έτρεξα προσπάθησα, διαπίστωσα ό,τι δεν υπάρχει δυνατότητα’ και κατέθεσε ενόρκως ότι δεν μπορούσε να υπάρχει βιώσιμη λύση με το Αρη στη Φούτμπολ Λιγκ».