Κρούση της Αλ Νασρ στον Πέδρο Μαρτίνς!

Δεν είναι η πρώτη φορά. Πιθανώς δεν θα είναι η τελευταία. Το όνομα, η φήμη που έχει χτίσει όλα αυτά τα – επιτυχημένα – χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς λογικό είναι να προσελκύουν.

Τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις στη μέχρι στιγμής εν Ελλάδι θητεία του ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε την προοπτική έστω και της… χαραμάδας μιας ενδεχόμενης συνέχειας στον πάγκο ομάδας της αραβικής χερσονήσου. Ποτέ δεν έκρυψε άλλωστε τη φιλοδοξία του για εξέλιξη προπονητική και όχι οικονομική, όπως οι κατά καιρούς προσφορές από αραβικούς συλλόγους διασφαλίζουν.

Ο τελευταίος, πρόσφατος κρίκος της σχετικής αλυσίδας των προσεγγίσεων του προπονητή των ερυθρόλευκων από αραβικές ομάδες προέκυψε από την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Την Κυριακή ο Βραζιλιάνος τεχνικός, Μάνο Μενέσες, απολύθηκε, μόλις πέντε μήνες μετά την πρόσληψή του, πληρώνοντας το “μάρμαρο” για την κακή εκκίνηση της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, με την εντός έδρας ήττα από την Αλ Ιτιχάντ (1-3) να σφραγίζει τη μοίρα του.

Σε αυτό το αρχικό πλαίσιο λοιπόν έγιναν και οι σχετικές κρούσεις προς την πλευρά του Πέδρο Μαρτίνς, ώστε να διερευνηθεί αν ο Πορτογάλος τεχνικός καταρχάς ενδιαφέρεται. Ενδεικτικό του προσφερόμενου οικονομικού δέλεαρ το ότι η Αλ Νασρ έχει βγει στην αγορά ψάχνοντας προπονητή και προσφέροντας 4 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές με… αυξητικές μάλιστα τάσεις για όπου διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αλλά και παράλληλα πρόθεση να καλύψει και ενδεχόμενες αποζημιώσεις.

Εν προκειμένω, η Αλ Νασρ είχε ενημέρωση σχετικά με τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό και παρότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένη να την καλύψει, εν τούτοις υπήρχε η δυνατότητα να προσφερθεί ένα επταψήφιο ποσό (1-1,5 εκατ. ευρώ) σε περίπτωση που ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν θετικός στο ενδεχόμενο της μετακόμισης στο Ριάντ.