Πληρώνει τον ΠΑΟ ο Λιάγκας

Ξινό του βγήκε το (κακής ποιότητας) χιούμορ που πήγε να κάνει με τον Παναθηναϊκό ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, καθώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός του έκανε αγωγή και την κέρδισε!

Το ρεπορτάζ είναι από το soccerplus.gr :

Το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην προσφυγή που έκανε κατά του REAL FM και του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα, για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του τελευταίου στις 27/9/2012.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Γ. Λιάγκας “ισχυρίστηκε δημοσίως ψευδή περιστατικά που είχαν σχέση με την αθλητική και επιχειρηματική δραστηριότητα της ΠΑΕ ΠΑΟ εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, πλήττοντας βαρύτατα το κύρος, τη φήμη, καθώς και την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κοινού προς αυτή”.

Το αδίκημα το οποίο τέλεσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός και ο δημοσιογράφος είναι αυτό της απλής συκοφαντικής δυσφήμησης ανώνυμης εταιρίας.

Ο Λιάγκας προέβη σε επανόρθωση όσων είπε, αλλά αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο δεν αίρει το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο δημοσιογράφος είπε από το μικρόφωνο του σταθμού, που πλέον είναι χορηγός επικοινωνίας της ΕΠΟ, τα εξής:

“Λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα… τώρα… που δεν έχει την οικογένεια Βαρδινογιάννη από πίσω να τα χώνει… και έχει γίνει αυτή η περιβόητη Παναθηναϊκή Συμμαχία, γιατί δεν παίρνει έναν οίκο ανοχής; Ούτως ή άλλως και η ομάδα σαν μπορντέλο είναι έτσι όπως παίζει!

Γιατί δεν παίρνουν λοιπόν έναν οίκο ανοχής… δηλαδή η Σούλα μία καλή να ανέβει και στην Α’ Εθνική!… Πάντως, θα ταίριαζε πιο πολύ στον Παναθηναϊκό αυτή η διαφήμιση, έτσι όπως παίζει φέτος (γελάει)!…”.

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι 15.000 ευρώ. Αθωώθηκαν τρία άλλα φυσικά πρόσωπα, συνδεόμενα με τον ραδιοφωνικό σταθμό και την εταιρία.