«Παίζουμε καλύτερο μπάσκετ»

Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας στην Ισπανία μετά από πολλά χρόνια βρίσκεται ο Παναγιώτης Φασούλας. Η «αράχνη» παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια των διεθνών μας και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την εικόνα της Εθνικής και φυσικά τα αποτελέσματα.

Ο Φασούλας μίλησε από την Ισπανία στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» και μεταξύ άλλων είπε:

Παναγιώτη, έχεις πολύ καιρό να βρεθείς κοντά στην Εθνική ομάδα.

Πράγματι και είμαι πολύ χαρούμενος, που μετά από τόσο καιρό παρακολουθώ από κοντά την Εθνική μας ομάδα».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει;

«Μέχρι στιγμής έχει πετύχει ένα μεγάλο κομμάτι του στόχου της, που είναι να παίξει καλό μπάσκετ και φυσικά να κερδίζει τα παιχνίδια».

Εχει φτάσει «ταβάνι» η ομάδα;

«Όχι. Πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν δώσει ακόμα τον καλύτερό τους εαυτό. Θεωρώ λοιπόν ότι μπορούμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Για παράδειγμα, ο Παπανικολάου χθες έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς να παραμείνουμε έτσι στο παιχνίδι».

Και ο Κατσικάρης έδειξε να «δένει» με την ομάδα.

«Οι προπονητές ειδικά στις Εθνικές ουσιαστικά καλούνται να διαχειριστούν το υλικό και ο Κατσικάρης το κάνει καλά. Εχουμε αποφύγει το rotation, που νομίζω ότι δεν βοηθάει πάντα. Δεν μπορείς να έχεις 12 παίκτες, που θα παίζουν τον ίδιο χρόνο. Νομίζω ότι το rotation έχει γίνει λίγο μόδα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά γενικώς. Ο νέος προπονητής έχει βάλει το στίγμα του. Η ομάδα παίζει καλύτερο μπάσκετ. Εγώ εισπράττω ένα καλό σύνολο».

Μπορούμε να φτάσουμε στο μετάλλιο;

«Σίγουρα στο βάθος του μυαλού των παικτών υπάρχει η διάκριση αλλά τώρα μπροστά μας είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια, που είναι πάντα επικίνδυνα. Πρέπει να παίξουμε καλά, να είμαστε τυχεροί, να μην πέσουμε σε κάποιον διαιτητικό ‘τοίχο’, είναι πολλοί παράγοντες».