Από μαφία έγινε… πατέρας

Ο Ολιβιέ Καπό τον χαρακτήρισε «μαφία», αλλά ο Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι τον θεωρεί «πατέρα» του. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο προσκήνιο, λόγω των δηλώσεων του Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Όσο για τον Πρζιρόφσκι, σε δική του συνέντευξη στην Πολωνία, τόνισε πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι τα περιέγραψε ο πρώην συμπαίκτης του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από το πολωνικό;

«Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες που βρίσκονται πιο μπροστά από τις άλλες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι υπόλοιποι είναι στο ίδιο επίπεδο. Όταν παίζουμε με κάποιον από τους μεγάλους μαζεύεται πολύ κόσμος στο γήπεδο. Πάνω από 3-4.000. Στην Πολωνία το επίπεδο δυναμικότητα είναι πιο ισορροπημένο».

Πως είναι οι συνθήκες στην Ελλάδα;

«Στον Λεβαδειακό προπονούμαστε και παίζουμε στο ίδιο γήπεδο. Στην Πολωνία οι περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν καλύτερες συνθήκες και πιο ωραία στάδια».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει την οικονομική κρίση; Υπάρχουν προβλήματα πληρωμών;

«Μερικοί φίλοι μου Έλληνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στην περίπτωσή μου δεν ισχύει. Το πρόβλημα σε αρκετούς συλλόγους βέβαια, είναι αυτό της ρευστότητας».

Ο Ολιβιέ Καπό δήλωσε πρόσφατα πως πληρώθηκε τα μισά χρήματα από όσα προβλέπονταν στο συμβόλαιό του στο Λεβαδειακό.

«Δεν ξέρω τι συνέβη με τον Καπό. Στην περίπτωσή μου πάντως ο σύλλογος είναι συνεπής και είμαι χαρούμενος».

Τι είδους άνθρωπος είναι ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κομπότης;

«Του αρέσει να μιλάει με τους παίκτες. Να τους ακούει, να κάνει πλάκα. Συχνά έρχεται και στο ξενοδοχείο ή στο γήπεδο πριν τα παιχνίδια και μας ενθαρρύνει. Είναι σαν πατέρας μας. Θέλει να μαθαίνει τα πάντα και ασχολείται συνεχώς με την ομάδα. Σε άλλους συλλόγους βλέπεις τον πρόεδρο μόνο όταν είναι να υπογράψεις συμβόλαιο ή μια φορά στους 3 μήνες. Ο Κομπότης είναι διαφορετικός».

Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρεθεί σε κάποια κατάσταση από αυτές που περιέγραψε ο Καπό. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Ίσως εκείνος είχε άλλα προβλήματα, γι’ αυτό και δήλωσε τα όσα δήλωσε. Δεν έχω διαβάσει τη συνέντευξή του, αλλά αυτά είναι σοβαρότατες καταγγελίες. Αν είχα δει κάτι τέτοιο να είστε σίγουροι πως δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή στη Λιβαδειά».