Το ρούβλι δεν έφερε ευτυχία

Όταν αποφάσισε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να αγοράσει την Μονακό, πριν από 3,5 χρόνια, όλοι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Από την τελευταία θέση της Ligue 2, όπου την βρήκε ο Ρώσος μεγιστάνας θα την οδηγούσε στην ελίτ της Ευρώπης.

Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν ακριβώς έτσι!

Ο Ριμπολόβλεφ επένδυσε πολλά χρήματα στην Μονακό, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, την έφερε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τώρα άρχισαν τα προβλήματα!

Το διαζύγιο με την σύζυγό του, του στοίχισε ακριβά, καθώς υποχρεώθηκε να της καταβάλει περίπου 3,5 δισ. ευρώ!

Αυτό το καλοκαίρι, η Μονακό πούλησε τον Χάμες Ροντρίγκες στην Ρεάλ, ενώ την τελευταία μέρα έδωσε και τον Φαλκάο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά το ότι αυτό το καλοκαίρι η Μονακό έβαλε στο ταμείο πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ, μεταγραφές μεγάλες δεν έγιναν κι αυτός που θα πρέπει να καλύψει το κενό του Φαλκάο, θα είναι ο… Μπερμπάτοφ.

Όπως έγινε γνωστό στη Γαλλία, η Μονακό καλείται να πληρώσει στην εφορία 50 εκατομμύρια ευρώ, διότι το καθεστώς της έλλειψης φορολογίας στο Πριγκηπάτο, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό.

Οι ομάδες της Ligue 1 διαμαρτυρήθηκαν γιατί η Μονακό δεν πληρώνει φόρους, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα συμβόλαιο στους παίκτες της και συμμετέχει σ΄ ένα πρωτάθλημα που οι άλλες 17 ομάδες φορολογούνται σκληρά. Αυτό οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνιστικό και μετά την καταγγελία των άλλων ομάδων, η Μονακό υποχρεώθηκε να πληρώσει τα 50 εκατομμύρια για να μπορεί να συμμετέχει στο ίδιο πρωτάθλημα.

Κοντά σε όλα αυτά, ο Πρίγκηπας Αλβέρτος αρνήθηκε να δώσει την υπηκοότητα του Μονακό στον Ριμπολόβλεφ, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Ρώσο ολιγάρχη.

Όπως λέγεται στην Γαλλία, ο Ριμπολόβλεφ άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του για την ομάδα του Πριγκηπάτου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…