Πορείες, επεισόδια, σε πόλη – αστακό

Εγκαίνια της ΔΕΘ με ομιλία πρωθυπουργού, και όπως κάθε χρόνο, η Θεσσαλονίκη είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, οι διαδηλώσεις γίνονται με μεγάλη δυσκολία και οι εντάσεις στους δρόμους της πόλης δεν λείπουν, όπως κάποια επεισόδια στην Αγγελάκη, ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε… αντιεξουσιαστές, ενώ στην Εγνατία, αγρότες πέταξαν ντομάτες και μοίρασαν ροδάκινα.

Το ρεπορτάζ είναι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη :

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ειρηνικά το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στη πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, στη πορεία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 15.000 άνθρωποι και γύρω στα 1.500 άτομα από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αντιεξουσιαστές.

Οι πορείες ολοκληρώθηκαν. Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στο κέντρο εκτός από την οδό Αγγελάκη, όπου παραμένουν διαδηλωτές στις πρώην εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Περίπου 30 άτομα παραμένουν στην Καμάρα παρουσία αστυνομίας.

Μικροένταση δημιουργήθηκε στην οδό Αγγελάκη μεταξύ των ΜΑΤ και μίας μικρής ομάδας διαδηλωτών από τον μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Υπήρξαν σπρωξίματα μεταξύ τους με τους αστυνομικούς να κάνουν ελάχιστη χρήση σπρέι πιπεριού. Το περιστατικό έλαβε τέλος πολύ γρήγορα.

Αγρότες που μετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ πέταξαν ντομάτες στο δρόμο, μπροστά από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο ύψος της οδού Εγνατία.