Πως έφτασε στην βαριά τιμωρία ο Παναθηναϊκός

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς για τον Παναθηναϊκό, αφού οι πράσινοι τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια τιμωρία που έρχεται σαν… χαστούκι για το «τριφύλλι», το οποίο θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στα παιχνίδια με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ δίχως την παρουσία φιλάθλων του..

Αρχικά, η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ήρθε μετά την έκθεση της αστυνομίας. Μια έκθεση που δεν είχε μπει στον αρχικό φάκελο, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός στην πρώτη κλήση δεν κινδύνευε με τιμωρία έδρας. Αφού, λοιπόν, ο εισαγγελέας τη μελέτησε αποφάσισε να ασκήσει δίωξη και να καλέσει τους πράσινους σε απολογία.

Το τριφύλλι απολογήθηκε σήμερα στον πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας. Εκεί, ο αθλητικός δικαστής τόνισε ότι έχει ζήτησε από την αστυνομία και πήρε στα χέρια του οπτικοακουστικό υλικό από το συμβάν. «Από το βίντεο προκύπτει το πού συνέβησαν τα γεγονότα», είπε στον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ. Αυτή ήταν και η λεπτομέρεια που επέφερε, εν τέλει, την ποινή στο «τριφύλλι».

Στο βίντεο φάνηκε ότι οι βιαιοπραγίες σε βάρος αστυνομικών έγιναν μπροστά στη Θύρα 14 του «Απόστολος Νικολαϊδης». Πρόκειται για εν γένει χώρο του γηπέδου και όχι για περιβάλλοντα. Έτσι, λοιπόν, με βάση τα όσα είχε δει ο αθλητικός δικαστής, ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε να γλιτώσει την τιμωρία, όπως και έγινε. Επί της ουσίας οι πράσινοι την «πληρώνουν» εξαιτίας μιας… χούφτας θερμοκέφαλων που κάνουν κακό στην ομάδα τους, αλλά και στον πολύ κόσμο, ο οποίος θα στερηθεί το γήπεδο στα επόμενα δυο εντός έδρας ματς.