«Να είμαστε μαχητικοί και μια γροθιά»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη κι εντάχθηκε στην προετοιμασία του Άρη μετά από ένα πολύ «γεμάτο» καλοκαίρι. Βλέπετε είχε υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας. Ο 19χρονος φόργουορντ είναι πλέον και πάλι στην διάθεση των «κίτρινων» και σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, arisbc.gr, οριοθέτησε τους στόχους της νέας χρονιάς ζητώντας από τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν σπουδαία εμπειρία για σένα;
«Σαφώς. Ήταν κουραστικό, αλλά συνάμα ευχάριστο και συναρπαστικό. Όταν είσαι επαγγελματίας, πρέπει να βρίσκεις χρόνο να γεμίζεις τις μπαταρίες σου εν μέσω των υποχρεώσεων σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Τόσο με την Εθνική Ανδρών, όσο και με τη Νέων, γέμισα με νέες εμπειρίες. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στο αγωνιστικό κομμάτι και με τις δύο Εθνικές, αλλά τουλάχιστον δώσαμε το 100% του εαυτού μας».

Επιστροφή στο «Nick Galis Hall» όπου συνάντησες αρκετά νέα πρόσωπα…
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, για μία ακόμα πιο δύσκολη χρονιά. Θα είναι μία πιο απαιτητική σεζόν, γιατί δεν υπάρχει το άλλοθι της έλλειψης ξένων παικτών. Εμείς που είμαστε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα θα βοηθήσουμε τους ξένους να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου αν καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο γενικός στόχος ποιος είναι;
«Να φτιάξουμε σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα ένα σύνολο που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Να γίνουμε όσο πιο ποιοτικοί μπορούμε, να είμαστε μαχητικοί και να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Αν τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό στο παρκέ».

Το «Nick Galis Cup» πώς το περιμένεις;
«Με μεγάλη αγωνία. Κατ’ αρχήν, θα τιμήσουμε ξανά ως ΑΡΗΣ το ζωντανό θρύλο της ομάδας μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα δώσουν το «παρών» μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πέρα από την μεγάλη αίγλη του τουρνουά, θα κάνουμε δύο πολύ δυνατά τεστ ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών μας, που αρχίζουν νωρίτερα φέτος, με το Κύπελλο Ελλάδας. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα γεμίσει το «Nick Galis Hall» και τις δύο μέρες του τουρνουά».

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του ΑΡΗ;
«Να βρίσκονται δίπλα μας και εμείς θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να τους ικανοποιήσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, κόσμος και παίκτες, ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης και σ’ αυτήν την προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Ομάδα και κόσμος να είμαστε μία γροθιά, ώστε να χτίσουμε κάτι πολύ δυνατό, αντάξιο του ονόματος του ΑΡΗ».