Το πλοκάμια του ΠΑΟΚ αυξάνονται

Της Αναστασίας Σπύρτου

Την ένταξη τεσσάρων ακόμη ακαδημιών στο PAOK Football Prints ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καλωσορίζοντάς τες, παράλληλα, στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια.

Στο πλαίσιο της τεχνογνωσίας, της παρακολούθησης και της ανεύρεσης ταλέντων ανά την επικράτεια, οι υπεύθυνοι των Τμημάτων Υποδομής του «Δικεφάλου» απλώνουν τα «δίχτυα» τους από την Τριανδρία μέχρι την Πρέβεζα κι από την Πάτρα ως τον Ασπρόπυργο.

Ξεκινώντας από την πιο κοντινή, τον Αχιλλέα Τριανδρίας, ο οποίος συνεργαζόταν με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, η συμφωνία με την Ακαδημία, που μετρά 250 παιδιά, ηλικιών από 7 έως 17 ετών, οριστικοποιήθηκε μέσα στο 2014. Οι υπεύθυνοι του Αχιλλέας Τριανδρίας εμφανίζονται απολύτως ικανοποιημένοι από την συνεργασία με τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

Στο δυτικό άκρο της Ελλάδος και την Πρέβεζα, στην περιοχή Καλαμίτσι, οι άνθρωποι του «ασπρόμαυρου» συλλόγου εντόπισαν την Ακαδημία RIA Sport, που εκπαιδεύει μικρούς ποδοσφαιριστές, 60 τον αριθμό, ηλικίας 5 έως 14 ετών. Ο υπεύθυνος Μανώλης Λαοπόδης διαθέτει δύο γήπεδα με τεχνητό τάπητα και εγκαινιάζει τη σεζόν στις 7 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Κυριάκου Αλεξανδρίδη, που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ.

Κατηφορίζοντας, τώρα, με πρώτη στάση στον Ασπρόπυργο και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Πυρρίχιο, ο οποίος διέθετε αντρική ποδοσφαιρική ομάδα, ομάδα ράγκμπι και πλέον, σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και Ακαδημία με την ονομασία Ακαδημίες Πυρρίχιος PAOK FC Ασπροπύργου. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα γήπεδο με χόρτο κι ένα με τεχνητό χλοοτάπητα που είναι υπό κατασκευή. «Η προσπάθεια είναι στην αρχή της και οι εγγραφές πηγαίνουν εξαιρετικά καλά», τονίζει ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Χρήστος Αποστολόπουλος.

Τελευταίος σταθμός, στην ακόμη νοτιότερη την Πάτρα, η Ακαδημία Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, κοντά στο Ρίο, με παρουσία 20 χρόνων, ιδιαιτέρως αισθητή στα τοπικά πρωταθλήματα, ειδικά την τελευταία τριετία. Στο γήπεδο της Ακαδημίας, υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Αβραμόπουλος, προπονούνται 100-120 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών. Όλοι τους αποτελούν τα νεότερα μέλη της πολύ μεγάλης και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει ο «Δικέφαλος» τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του ποδοσφαίρου, μπολιασμένων με τις αξίες και τα ιδανικά του «ασπρόμαυρου» συλλόγου.