Ο Βούκιτς, τα 600 και η Βέροια

Από το απόγευμα της Κυριακής ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς είναι και επίσημα παίκτης της Βέροιας, καθώς ο Σέρβος συμφώνησε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον μεγαλομέτοχο της ομάδας της Ημαθίας και υπέγραψε για ένα χρόνο.

Τι μεσολάβησε, όμως, και ο 35χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός, υπέγραψε σήμερα στη Βέροια; Υπέγραψε με… 600 χιλιάρικα, όσα έλεγαν ότι ζητούσε από τον ΠΑΟΚ και γιατί πήγε τελικά στη Βέροια;

Οι απαντήσεις υπάρχουν!

Ο Βούκιτς είναι γνωστό ότι ήταν στον ΠΑΟΚ μια μεταγραφή του Ιβάν Σαββίδη, καθώς δεν τον ήθελαν όλοι οι υπόλοιποι (Τσιστιακόφ, Γεωργιάδης, Δώνης). Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τον έφερε στην Τούμπα με ένα συμβόλαιο γύρω στα 200-250 χιλιάδες ευρώ και ο Σέρβος για ενάμιση χρόνο τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Αναλογικά, σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ πλήρωνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ο Βούκιτς έκανε απόσβεση κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε γι΄ αυτόν.

Με το τέλος της σεζόν και του συμβολαίου του, στην συζήτηση που έγινε, ο Βούκιτς ζήτησε μια αύξηση στις αποδοχές του. Από τον ΠΑΟΚ διέρρευσε ότι ζήτησε 50 χιλιάδες ευρώ το μήνα (600 χιλιάδες το χρόνο), από το περιβάλλον του ίδιου διέρρευσε ότι δεν ήταν αυτό το ποσό που ζήτησε, αλλά πολύ λιγότερα, σε κάθε περίπτωση περισσότερα από τα 200-250 χιλιάδες που έπαιρνε.

Ο Σαββίδης ήταν θετικός στην παραμονή του Βούκιτς, γιατί δεν είχε κανένα παράπονο απ΄ αυτόν, μέσα στο καλοκαίρι ο Βούκιτς ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε μαζί του. Οι δυο τους συμφώνησαν αμέσως στα χρήματα κι ο Σαββίδης τον έστειλε στον Αναστασιάδη. “Μίλα με τον προπονητή, αν σε θέλει, υπογράφεις” του είπε.

Στη συνάντηση με τον Αναστασιαδη, ο Βούκιτς άκουσε να του λέει πως “άκουσα ότι πέρσι δημιούργησες προβλήματα” και του ανακοινώνει ότι δεν τον θέλει στον ΠΑΟΚ. Αυτά δήλωσε ο ίδιος ο Βούκιτς σε συνέντευξή του στον Arena FM, την επομένη.

Ο Σέρβος ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τον Αύγουστο, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Ζίμπρου. Μίλησε ξανά με τον Σαββίδη στο Μακεδονία Palace, o Σαββίδης του επανέλαβε ότι τον θέλει στην ομάδα, αλλά ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε να παρακάμψει τον προπονητή.

Λόγω της μεγάλης εκτίμησης που έχει στον Βούκιτς, ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φέρεται να έστειλε τον Σέρβο στην Βέροια και στον Θόδωρο Καρυπίδη, με τον οποίο φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις.

Έχουμε ξαναγράψει για τις πολύ καλές, πλέον, σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Βέροια, η οποία έκανε πίσω στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλο με τον ΠΑΟΚ να της στέλνει τον Παναγιωτούδη δανεικό.

Τώρα, ουσιαστικά ο Σαββίδης έκανε πάσα στην Βέροια και τον Βούκιτς, ο οποίος την επομένη της ρεβάνς με την Ζίμπρου στην Τούμπα, ξεκίνησε τις επαφές με την Βέροια.

Μάλιστα, η απόκτηση του Ζβόνιμιρ Βούκιτς από την Βέροια, ήταν μια υπόθεση που την χειρίστηκε μόνος του ο ιδιοκτήτης της Βέροιας, Θόδωρος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Σέρβος δεν θα πάρει στη Βέροια πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ…