Έχασαν, αλλά το απόλαυσαν!

Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γιβραλτάρ και οι μεροκαματιάρηδες παίκτες του το χάρηκαν με την ψυχή τους! Μπορεί να έφαγαν επτά γκολ από την Πολωνία, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που τους ενδιαφέρε.

Ο περίφημος “βράχος” των 30.000 ψυχών, που χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική, και ενώνει τον Ατλαντικό με την Μεσόγειο, έφτιαξε Εθνική ομάδα και συμμετέχει στα προκριματικά του Euro 2016. Άλλωστε και το Γιβραλτάρ στις εκλογές της ΟΥΕΦΑ, μία ψήφο έχει, όπως όλες οι άλλες χώρες – μέλη!

Στο Γιβραλτάρ φυσικά δεν υπάρχει γήπεδο για τέτοιους αγώνες, εδώ δεν υπάρχει κανονικό πρωτάθλημα. Έτσι το σημερινό παιχνίδι με τον Πολωνία, έγινε στο Φάρο της Πορτογαλίας, στο γήπεδο που είχε γίνει το ιστορικό παιχνίδι Ελλάδα – Ρωσία 1-2 για το Euro του 2004.

Για τους παίκτες και τους κατοίκους του Γιβραλτάρ, η είσοδός τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης, ήταν σίγουρα το γεγονός της χρονιάς. Για τους παίκτες; Που λέει ο λόγος, γιατί οι περισσότεροι στο ρόστερ του Γιβραλτάρ δεν είναι καν ποδοσφαιριστές. Με εξαίρεση 2-3, όλοι οι υπόλοιποι είναι μεροκαμαριάρηδες.

Ο τερματοφύλακας είναι πυροσβέστης, άλλος είναι τελωνειακός, άλλος αστυνομικός…

Το τελικό 0-7 και οι 0-15 τελικές στην εστία, δεν πείραξαν κανέναν…