Πάει για αναβολή η πρεμιέρα

Όπως όλα δείχνουν, σε αναβολή θα οδηγηθεί η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής…

Ο λόγος;

Δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεραστεί ακόμη το πρόβλημα με τις άδειες καταλληλότητας των περισσότερων σταδίων, γηπέδω, κολυμβητηρίων, κλειστών γυμναστηρίων και γενικώς, των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα…

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα έχουν ελλείψεις, άλλες έχουν πολεοδομικές παραβάσεις, άλλες δεν έχουν πυρασφάλεια, άλλες δεν έχουν άλλα πράγματα και γενικώς, σκοντάφτουν σε κάποια από τα κριτήρια για να πάρουν άδεια καταλληλότητας από την αποκεντρωμένη διοίκηση, για να φιλοξενήσουν αθλητικές αναμετρήσεις.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο κυρίως στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (τέτοιες είναι οι περισσότερες στη Γ΄ Εθνική) και το πρόβλημα λύνεται μόνο με μια παράταση από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Ανδριανό.

Η προηγούμενη παράταση που είχε δώσει, έληξε στις 30 Αυγούστου και πλέον τα πιο πολλά γήπεδα, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο “Αθλητικό Μέτροπολις” και στην εκπομπή του Γιάννη Πάγκου και του Βασίλη Βλαχόπουλου, η γ.γ.Α, Κούλα Γιαννακίδου,  η οποία είπε ότι λογικά ο Υπουργός θα δώσει και πάλι παράταση.

Αν η παράταση (λογικά μέχρι 31/12) δεν δοθεί μέχρι την Τετάρτη, τότε θα αναβληθεί η 1η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν γίνουν όλα γρήγορα και τελικά διεξαχθεί η 1η αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή 14/9, ο Άρης θα ζητήσει να αναβληθούν οι πρώτοι αγώνες του, για να προλάβει να ετοιμαστεί, όπως συνέβη με την Δόξα Δράμας, όταν ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα.