Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Άρη και τα οφέλη που θα έχει για τους «κίτρινους» ένα τέτοιο μεγάλο έργο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:
«Δεν είμαστε συνηθισμένοι στη Θεσσαλονίκη να υποδεχόμαστε μεγάλα έργα. Ο δήμος μας θα υποδεχτεί αυτό το σύνθετο έργο. Μιλάμε για μία έκταση 162 στρεμμάτων με χώρους ψυχαγωγίας, εμπορικά, κέντρα, αθλητικά κέντρα κ.α. Μετά την κυβερνητική εξαγγελία στη ΔΕΘ, ήρθε και η σύσκεψη μεταξύ του δήμου μας, του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ανθρώπων του ΑΣ Άρης, αλλά και του Θόδωρου Καρυπίδη όπου διαπιστώθηκε ομοφωνία από όλους για να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο.
Οι Αθηναίοι μας κατηγορούν πως πρέπει να τα βρούμε πρώτα μεταξύ μας και μετά να συζητάμε οτιδήποτε, αλλά στην περίπτωση του νέου γηπέδου του Άρη βλέπουμε το αντίθετο να συμβαίνει. Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη θα έχει πολλαπλά οφέλη. Αδειάζει ένας χώρος το Χαριλάου που θα γίνει πνεύμονας πρασίνου για την περιοχή, αλλά και για την πόλη. Επίσης, θα γίνει κι ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Στο χώρο που θα γίνει το νέο γήπεδο του Άρη έχουμε μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον ΟΑΕΔ και έτσι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα κι αυτό βοηθάει ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ και ο σχεδιασμός για να γίνει ένα μεγάλο σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο με προδιαγραφές Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι μια εμβληματική παρέμβαση και πόλος ανάπτυξης για τον δήμο μας.
Πέρασαν 18χρονια για να έχουμε πολεοδομικό σχέδιο σε εκείνη την περιοχή όπου θα γίνει το νέο γήπεδο του Άρη. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε στον ΦΕΚ πριν τέσσερα χρόνια και τώρα είμαστε σε πρόοδο εφαρμογής. Θα γίνουν μεγάλοι δρόμοι με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αν δεν ήταν αυτή η συγκυρία, θα κολλούσε το θέμα. Θα χρειαστεί δύο χρόνια η πράξη εφαρμογής και μέχρι τέλη Φεβρουαρίου περιμένουμε να γίνει η ανταλλαγή με το Βικελίδης.
Για να φτάσουμε στη σύσκεψη που προηγήθηκε, ήταν αποτέλεσμα μιας δουλειάς χρόνων που τώρα φαίνεται να έχει αποτελέσματα. Η χρηματοδότηση θα είναι τριμερής.
Είναι κρίμα να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να βλέπουμε γήπεδα στολίδια και εμείς να έχουμε γήπεδα από το 60΄.
Με πρώτη προσέγγιση ευελπιστούμε εντός πενταετίας να έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη.
Να υπάρχουν κίνητρα για να βρει ο Αρης τον επενδυτή που θα βάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου. Ίσως χρειαστούν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Άρη.
Για τον επενδυτή φαντάζει ελκυστικό αυτό το πρότζεκτ, που πέρα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις.
Ο Καρυπίδης είναι οραματιστής, φιλόδοξος και είναι αισιόδοξος για το θέμα επενδυτή. Αν προχωρήσουν τα πράγματα, ο Καρυπίδης θα τον έχει δρομολογήσει τον επενδυτή.
«Χαίρομαι που στον δήμο μας εκτελούνται δυο μεγάλα έργα. Το ένα στο Φίλυρο και το άλλο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστορική ομάδα του Άρη».