Ηθελαν «δορυφόρο» την ΑΕΚ!

Νέες κασέτες της ΕΥΠ, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνά ο εισαγγελέας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσίασε η τηλεοπτική “Δίκη στον Σκάϊ”. Από τους σοκαριστικούς διαλόγους συνάγεται ότι κάποιοι επεδίωκαν την αγορά της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Γιάννενα για λογαρισμό μεγάλης ΠΑΕ, ενώ τεκμηριώνεται η εξάρτηση τουλάχιστον τριών ομάδων (Αρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα).

Επίσης διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ΠΑΕ μιλώντας με τον ιδιοκτήτη της ομάδας του στις 11 Μαϊου 2012 συμφωνεί να υπογράψουν ένα έγγραφο, αλλά μετά “αρχίζει η τρομοκρατία”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο φως ήρθαν και οι συνομιλίες προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με δικηγόρο, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για δικαστικές υποθέσεις, επικαλούμενος μάλιστα τον κοινό τόπο καταγωγής άλλων δικαστικών λειτουργών.

Η εκπομπή αποκάλυψε και την ένορκη κατάθεση του Σταμάτη Βελλη, πρώην ιδιοκτήτη Απόλλωνα Σμύρνης:

“Αποφάσισα να αποχωρήσω γιατί πεποίθηση μου είναι ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας μου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την αγωνιστική της συμπεριφορά, αλλά κατά την άποψή μου από μια ομάδα ανθρώπων που διοικεί ουσιαστικά την ΕΠΟ και συγκεκριμένα από τους Κουρίδη, Παπακωσταντίνου , Προύντζο κ.α , οι οποίοι δίνουν εντολές σε διαιτητές, όπως τους Αμπάρκιωλη και Κάμπατξη κ.α , να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες. Ο Ολυμπιακός με την πολιτική του δανεισμού των παικτών , αν και νόμιμη, δημιουργεί σχέσεις και υποχρεώσεις με ομάδες που οφελούνται όπως ο Πλατανιάς, ο Εργοτέλης και ο Πανιώνιος.

Το προηγούμενο καλοκαίρι μου προτάθηκε από τον Ολυμπιακό να αποκτήσουμε ως δανεικό πολύ γνωστό και ιδιαίτερα ικανό ποδοσφαιριστή που ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς και να προσληφθεί από τον Απόλλωνα προπονητής της επιλογής του Ολυμπιακού, παλιός παίκτης αυτής της ομάδας. Απέρριψα αυτές τις προτάσεις επειδή επιθυμούσα να αποφευχθεί σχέση εξάρτησης της ομάδας μου από τον Ολυμπιακό”.

ΠΗΓΗ: skai.gr