Έρχεται μνημόνιο στον Άρη

Ο ΑΣ Άρης ανακοίνωσε χθες ότι η διαχείρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας πάει στον Γιώργο Γαλανό, χωρίς να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί κι αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα αποτυπώνει όλους τους όρους της συνεργασίας του Ερασιτέχνη με τον Γαλανό.

Ο τελευταίος δεν “αγοράζει” τίποτα, αφού η ποδοσφαιρική ομάδα ανήκει πια στον Ερασιτέχνη, θα θέλει όμως να νιώθει ασφαλής για τα χρήματα που θα βάλει και φυσικά, θα θέλει να έχει μια προτεραιότητα, εφόσον κυλήσουν όλα ομάδα κι ο Άρης ανέβει στην Β’ Εθνική και θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ.

«Αυτό το μνημόνιο, που ετοιμάζεται τώρα από τους νομικούς, θα είναι Ευαγγέλιο. Θα πρέπει να  τηρηθούν οι όροι συνεργασίας  για να έχουμε μια κρυστάλλινη συνεργασία. Θα  προβλεφτεί  όρος στην περίπτωση που ο Άρης ανέβει και όλα κυλήσουν  ομαλά ο κ.Γαλανός να έχει προτεραιότητα», είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο πρόεδρος του ΑΣ, Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στην ανάληψη της διαχείρησης από τον Γαλανό.

«Θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στο λαό. Η αλήθεια είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το  πιο λαοφιλές του συλλόγου και μοιραία τα μάτια στρέφονται σε αυτό. Ο ΑΣ έχει υπό την αιγίδα περί τα 20 αγωνιστικά τμήματα , αλλά αναμφίβολα το πρώτο θα είναι το ποδόσφαιρο. Ο κ. Γαλανός ζήτησε,   και νομίζω και δίκαια περιθώρια για  ελευθερία κινήσεων. Θέλει να έχει το  αυτοδιοίκητο και μείναμε όλοι σύμφωνοι γιατί  δεν μπορούμε να του βάλουμε προσχώματα και εμπόδια στο δρόμο που θέλει  να λειτουργήσει ο το ποδοσφαιρικό τμήμα. . Παράλληλα όμως εμείς ως θεματοφύλακας του συλλόγου θα έχουμε μια υψηλή εποπτεία. Η συνεργασία θα πάει καλά. Στόχος όλων μας είναι και του Γαλανού και του ΑΣ είναι  η ομάδα να φτάσει σύντομα εκεί που αξίζει», είπε.

Σε ότι αφορά την προοπτική να δημιουργηθεί Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, προκειμένου αυτό να φύγει από την σκέπη του Ερασιτέχνη, ο Παπαγεωργίου άφησε να εννοηθεί πως αυτό δεν θα γίνει.

«Πράγματι υπάρχει ένα θέμα  το  οποίο το προσεγγίζουν και οι δικηγόροι του Γαλανού. Είναι ένα θέμα πολύ χρονοβόρο. Μια διαδικασία που μπορεί να πάει και πάνω από δύο μήνες. Κατά τη προσέγγιση και άλλων νομικών  η σύσταση ΤΑΠ είναι αδύνατη και ατελέσφορη», είπε.