Πρωτόκολλο της UEFA σχετικά με την διάσειση στο ποδόσφαιρο

Η UEFA δημιούργησε πρωτόκολλο, ως περαιτέρω μέτρο για την προστασία των παικτών που δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το πρωτόκολλο, που συντάχθηκε από την Ιατρική Επιτροπή της UEFA, στοχεύει στην εκπαίδευση των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των γιατρών και των φιλάθλων σχετικά με τους κινδύνους της διάσεισης στο ποδόσφαιρο.

Οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες καλούνται να προχωρήσουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για να ενημερώσουν τους παίκτες, τους προπονητές και το προσωπικό σχετικά με τις διαδικασίες διάσεισης.

«Η διάσειση είναι αναμφίβολα ένας σοβαρός τραυματισμός που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αντιμετωπιστεί σωστά», δήλωσε ο Τμ Μάγιερ, πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της UEFA.

«Αν και οι ερευνητικές μελέτες αναφέρουν χαμηλή συχνότητα εμφάνισης στο ποδόσφαιρο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν και τι να κάνουν σε περίπτωση διάσεισης στον αγωνιστικό χώρο. Με την υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου, οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες θα δείξουν την υποστήριξή τους στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης της UEFA για διάσειση και θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός βοηθώντας στην προστασία των παικτών τους.»

Η UEFA ξεκίνησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διάσειση τον Οκτώβριο του 2019 και, μετά από αυτό, η IFAB, υπεύθυνη για την δημιουργία κανόνων του ποδοσφαίρου, ενέκρινε δοκιμαστικά αλλαγές σε περιπτώσεις διάσεισης, μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2022 και πρόσφατα επιμήκυνε τη χρονική περίοδο, κατά ένα έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ