Καλμαζίδης: «Η πρόκριση θα κριθεί στην Κροατία»

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Α.Σ. ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής (1/12, 19:00) αναμέτρησης με την Όσιγιεκ στο PAOK Sports Arena. Ο Καλμαζίδης τόνισε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Challenge Cup θα κριθεί στη ρεβάνς της Κροατίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι άλλη μία πρόκληση για εμάς το παιχνίδι κόντρα στην Όσιγιεκ. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, είναι ένας από τους στόχους μας φέτος, να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από δύο απόψεις. Η μία άποψη είναι ότι έχουν καλό βόλεϊ στην Κροατία, έχουν παράδοση και πολλά χρόνια καλές ομάδες και καλούς παίκτες στην χώρα τους, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν δύσκολα παιχνίδια, και μία επιπλέον δυσκολία είναι ότι δεν τους γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε κάποια βίντεο αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα να τους δεις σ’ ένα βίντεο απ’ ότι να τους αντιμετωπίσεις. Αυτά τα δύο μαζί δίνουν μία δυσκολία στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε αρκεί να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Για να πάρεις την πρόκριση πρέπει να κάνεις δύο βήματα, υπάρχουν δύο ημίχρονα. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε αύριο, δεν είναι καθοριστικό, καθοριστικό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι. Άρα ό,τι και να γίνει η πρόκριση θα κριθεί στην Κροατία, όχι αύριο.

Δεν μπορώ να πω σιγουριά που θα κριθεί το παιχνίδι αύριο. Αν παίξουμε στα στάνταρ που έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια, σίγουρα θα έχουμε ένα πλεονέκτημα πιστεύω, ωστόσο όλα αυτά είναι θεωρίες. Αυτό που μένει είναι να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο και να ανταποδώσουμε τα αναμενόμενα για να δούμε πόσο μακριά θα πάει αυτό».