Κι άλλο χαράτσι από την ΔΕΗ

Οι μισθοί πέφτουν, όλα τα άλλα ανεβαίνουν. Η ΔΕΗ είναι μία από τις εταιρίες που κρατάει για λογαριασμό της τα κέρδη και βάζει τον κόσμο να πληρώσει τα έξοδά της, που αφορούν το δίκτυο της και την συντήρησή του.

Η κατηγορία “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” έχει εκτινάξει στα ύψη τον λογαριασμό που πληρώνουμε, τώρα έρχεται αύξηση στο χαράτσι που χρεώνει η ΔΕΗ για τις “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας”.

Το ρεπορτάζ είναι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη :

Νέα λυπητερή στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Οκτώβριο. Έρχεται αύξηση του τέλους για τις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Πρόκειται για το τέλος που επιδοτεί το κόστος ηλεκτροδότησης στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Για σενάρια αύξησης του τέλους ακόμη και κατά 25% που θα επιμεριστεί σε δύο έτη, κάνουν λόγο δημοσιεύματα.  Πόση θα είναι η αύξηση και πώς θα επιμεριστεί σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές θα αποφασιστεί τον Σεπτέμβριο.

Οι λόγοι της αύξησης είναι δύο : Αφενός το συνεχώς αυξανόμενο κόστος για αγορά πετρελαίου με το οποίο «δουλεύουν» οι μονάδες της ΔΕΗ στα νησά. Αφετέρου η διόγκωση του αριθμού των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ξεπερνώντας πλέον τους 500.000.