Μενότι: «Αξίζει και με διαφορά την Χρυσή Μπάλα ο Μέσι»

Θέση για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», για έβδομη φορά από τον Λιονέλ Μέσι πήρε ο γενικός διευθυντής των εθνικών ομάδων της Αργεντινής Λουίς Σέζαρ Μενότι.

Ο Λουίς Σέζαρ Μενότι γενικός διευθυντής των εθνικών ομάδων της Αργεντινής, σε δηλώσεις που έκανε αναφερόμενος στην επιτυχία αυτή του «Πούλγκα» ανέφερε τα εξής: «Το βραβείο που κέρδισε το αξίζει και με διαφορά, πρέπει να εφεύρουν κάποιον για να τον ανταγωνιστεί».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε πως «ήταν πολύ ξεκάθαρο, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι επρόκειτο να το κερδίσει και έχω την αίσθηση ότι το κέρδισε με πολύ μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που ειπώθηκε. Θυμήθηκα κάτι που συνέβη πριν από πολύ καιρό με τον Γιόχαν Κρόιφ, που είπε, όταν ο Μέσι κέρδισε την τρίτη «Χρυσή Μπάλα» του, ότι θα κερδίσει την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη και την έβδομη. Είχε δίκιο».

Αναφερόμενος στη φάση, στην οποία βρίσκεται ο Μέσι και έχει να κάνει με την παρουσία του στην «αλμπισελέστε» ο Μενότι είπε τα εξής ακόλουθα: «Η ηρεμία που έχει είναι αισθητή, γιατί υποστηρίζεται από την επιτυχία του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Η εθνική ομάδα έχει τον Μέσι, ο οποίος τώρα νιώθει πολύ κοντά στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, γιατί αυτό θα είναι μάλλον το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υποθέτω ότι μπορεί να παίζει μέχρι τα 40 του, γιατί έχει εντυπωσιακή υγεία και φροντίζει πολύ τον εαυτό του, αλλά αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γι’ αυτόν είναι πολύ ιδιαίτερο. Θα ήθελα το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει σε έναν μήνα. Έχουμε μια ομάδα με παίκτες έτοιμους να παίξουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τώρα».