Οι Εθνικές στα… ασπρόμαυρα

Της Αναστασίας Σπύρτου

Στα «ασπρόμαυρα» φαίνεται ότι «ντύθηκαν» οι ποδοσφαιρικές εθνικές μας ομάδες σε επίπεδο Γυναικών και Νεανίδων για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Ξεκινώντας από την αποστολή της Εθνικής Γυναικών για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2015, με αντιπάλους το Βέλγιο στις 11/9 και την Αλβανία στις 17/9, μεταξύ των ονομάτων φιγουράρουν αυτά των αθλητριών του ΠΑΟΚ, Παπακωνσταντίνου Ανθής, Δημητρίου Χαρούλας, Κακαμπούκη Ελένης, Αδαμάκη Μαρίας, Βλασιάδου Ειρήνης, Μάρκου Ελένης, Χατζηγιαννίδου Ναταλίας, Γκατζογιάννη Γλυκερίας και Παντελειάδου Δήμητρας.

Ο Δημήτρης Μπατσίλας κάλεσε, επίσης, τις: Αποστολάκη Ελισάβετ, Κοκοβιάδου Χριστίνα, Μήτκου Μαρία, Σιδηρά Δανάη – Ελένη, Μοσκοβίδου Βασιλική, Κόγγουλη Σοφία, Κόλλια Χριστίνα, Γρηγορίου Ισιδώρα, Πελεκούδα Σοφία και Παπαδοπούλου Αναστασία.

Οι αγώνες θα δοθούν κόντρα στο Βέλγιο, σήμερα (11/9) και ώρα 17:00 στην πόλη Λουβέν, γήπεδο Ντεν Ντριφ και στις 17/9 και ώρα 17:30, στο δημοτικό γήπεδο Βέροιας, κόντρα στην Αλβανία. Όσον αφορά την Εθνική Νεανίδων και την προσπάθεια, που θα κάνει για να περάσει από την 1η Πρωταθλήματος 2014-2015, στις 13-18/9/2014 στη Φινλανδία, το «Δικέφαλο» εκπροσωπούν οι Γκάτσου Αναστασία, Γιάννου Δέσποινα, Χαμαλίδου Ιωάννα, Κυριαζή Τριανταφυλλιά, Σακελλάρη Γεωργία και Γεωργίου Τατιάνα.

Η ομάδα συμμετέχει στον 10ο (13/9), τη Β. Ιρλανδία (15/9) και τη Γεωργία (18/9), με τον Δημοσθένη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού  όμιλο με αντιπάλους τη Φινλανδία Κάβουρα να καλεί, επίσης, τις Ζέρβα Θεώνη, Κοντού Ευτυχία, Σπυριδωνίδου Αναστασία, Πύθουλα Σταματία, Πλυτά Ηλέκτρα – Ιωάννα, Ρήγα Δήμητρα, Στεφανοπούλου Ευαγγελία, Μωραΐτου Αθανασία, Κωτσάκη Στέλλα, Χαρακοπούλου Ρεβέκκα, Παναγιωτίδη Ευαγγελία και Καλδαρίδου Δανάη.