«Τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ»

Το στίγμα του για τον Άρη της νέας σεζόν έδωσε σήμερα ο Δημήτρης Πρίφτης! Ο 46χρονος προπονητής του Άρη, αφού επέστρεψε από την Εθνική κι έπιασε δουλειά στο Αλεξάνδρειο, μίλησε για τον Άρη, που ετοιμάζεται, μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση, πως κάτι καλό θα δημιουργηθεί φέτος…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Άρη, στη σημερινή Media Day :

Για τις πρώτες μέρες με την ομάδα : «Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά καλά προπονημένη για το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Έχει γίνει σωστή δουλειά μέχρι στιγμής από τους συνεργάτες μου, τον Θωμά Νίκου, τον Σάββα Καμπερίδη και τον Παναγιώτη Ζάλογγο. Ο Άρης είναι αρκετά οργανωμένος παρά τα προβλήματά του».

Για την άρση των μεταγραφών : «Το γεγονός ότι μπορέσαμε να ενσωματώσουμε στην ομάδα παίκτες από μια ευρύτερη αγορά, ήταν θετικό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Άρη, καθώς θα βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία του άρθρου 99. Κάτι που σημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει στην πλάτη της δύο μπάτζετ και αυτό προσδίδει μια ιδιαιτερότητα. Επίσης, δημιουργήθηκε μια ομάδα αξιόλογη στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων που μπορεί να καλύψει. Ίσως είναι το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε ποτέ. Δε θέλω να παρουσιάζω δικαιολογίες, αλλά ούτε να αμφισβητώ τα δεδομένα. Τα μπάτζετ παίζουν ρόλο σαφώς, αλλά τα ευρώ δεν παίζουν μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο άλλα πράγματα μετρούν. Πράγματα όπως οι συνεργασίες, η συνοχή που έχει η ομάδα, η σύμπνοια που θα έχει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο».

Για το αν έκλεισε το ρόστερ : «Δε θα κάνουμε καμία άλλη κίνηση. Αυτή είναι η ομάδα. Αυτή είναι η σκέψη μου και θα θελα να διατηρηθεί έως το τέλος της χρονιάς».

Για τον Κώστα Χαρίση : «Ο Χαρίσης αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την ομάδα και τον υπολογίζω ως παίκτη της ομάδας».

Για το αν έχει βάλει κάποιο «στοίχημα» για τον φετινό Άρη : «Δεν υπάρχει στοίχημα. Έχω να κάνω μια δουλειά. Τα καθήκοντά μου τα προσδιορίζω στο γεγονός ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια από τη διοίκηση να διορθώσει τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος και μέσα σε αυτό το πλαίσιο δική μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτήν τη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα στο πρώτο επίσημο ματς : «Θα είμαστε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι έτοιμοι. Βέβαια πάντα υπάρχει κάτι που θα πεις ότι «θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο».

Για το τι έχει στο μυαλό του για τον Άρη: «Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά δε θα τα εκφράσω, γιατί μπορεί να παρερμηνευθούν και να βγουν λάθος συμπεράσματα. Θα είμαι φειδωλός και θα πω ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι η επόμενη προπόνηση και το επόμενο ματς. Για μένα ο στόχος είναι με τη βοήθεια του αγωνιστικού, η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ισοσκελίσει τα οικονομικά της».

Για τη «μετάβαση» μέσα σε λίγες μέρες από την Εθνική στον Άρη : «Είναι εύκολο γιατί υπάρχει η λέξη ανάγκη. Πρέπει να το αλλάξω, αυτό έπρεπε να γίνει μέσα σε μια νύχτα. Σ’ αυτό το διάστημα ένα κομμάτι του εαυτού μου ήταν εδώ. Ήμουν σε ανοιχτή γραμμή και με τα παιδιά και με την διοίκηση. Δεν ήμουν αμέτοχος σε ό,τι έχει γίνει».

Για το αν ο Άρης θα έχει στο παιχνίδι του στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική : «Ναι, με σύνεση θα το προσπαθήσω. Έχω στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο, αλλά θα πρέπει να ταιριάζει και με το ρόστερ της ομάδας. Θα το επιδιώξω στο βαθμό που δεν θα κάνει κακό στο τελικό αποτέλεσμα».