Νέα Τούμπα: Τα βήματα του ΠΑΟΚ και η… κυβέρνηση!

Σε εγρήγορση και με συνεχείς κινήσεις και πρωτοβουλίες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αναφορικά με την Νέα Τούμπα.

Η πλευρά του Δικεφάλου κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιταχύνει τις διαδικασίες, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για την ελληνική Πολιτεία που έχει μείνει ακόμα στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αναμενόταν στα τέλη του 2021. Το ημερολόγιο οδεύει προς Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι υπολογίζεται για τον… Μάρτιο!

Τονίζεται βέβαια πως εκτός από το πόσο έγκαιρα θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, απολύτως κρίσιμο είναι να βγει και ακριβώς όπως έχει συμφωνηθεί για να καθιστά την ανακατασκευή της Τούμπας εφικτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πράγμα θα πάει ακόμα πιο πίσω χρονικά!

Στο μεταξύ, μέχρι τότε θα έχει επιλεγεί η εταιρία που θα κάνει το masterplan. Τον προηγούμενο και τον τρέχοντα μήνα έχει διενεργηθεί διαγωνισμός και προκρίνονται τα σχήματα που θα αναλάβουν. Πρόκειται για μια μελέτη που θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να βγουν σχέδια.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι τα σχέδια να τεθούν και σε ένα είδος δημόσιας διαβούλευσης με την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Τέλος, αναφορικά με τον Καυτανζόλειο, το θέμα παραμένει στον πάγκο καθώς δεν έχει φυσικά δοθεί καμιά λύση. Κάτι το οποίο περίμεναν στον Δικέφαλο, για αυτόν τον λόγο εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια.