Τον κατηγορούν για… ρατσισμό

Για ρατσιστική συμπεριφορά στο χθεσινό παιχνίδι της Βέροιας με την Κέρκυρα, κατηγορείται ο Αργεντίνος μέσος των φιλοξενούμενων, Οράσιο Καρντόσο!

Οι αρχηγοί της Βέροιας, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά του Καρντόσο προς τον συμπαίκτη τους, Ντουμίτρου, και ζητούν από τον ΠΣΑΠ να παρέμβει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Βέροια καταδικάζουμε απερίφραστα την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του συναδέλφου μας, ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Κ Horacio Cardozo. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης Βέροια-ΑΟΚ, και ειδικότερα αυτής του δευτέρου ημιχρόνου, χρησιμοποιούσε συνεχώς ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον του συμπαίκτη μας Nicolao Manuel Dumitru Cardoso. Αποκορύφωμα της αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του αποτέλεσε η φάση στην οποία έφτυσε στο πρόσωπο τον συμπαίκτη μας.

Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με το ήθος και την αγωγή που πρέπει να διέπει τους αθλητές ενώ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ηθική και νομική υποχρέωση των αθλητών να αποφεύγουν συμπεριφορές που προκαλούν εντάσεις.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβωμένων Ποδοσφαιριστών.

Εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών,

Αλέξανδρος Βεργώνης

Νίκος Καλτσάς

Branko Ostojic

Αρχηγοί Π.Α.Ε. Βέροια»