Τον στέλνουν στην Αθήνα – Ανακοίνωση ΕΠΟ

Συγκλονισμένη είναι η Ελλάδα από τον σημερινό πολύ σοβαρό τραυματισμού 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ οι ελπίδες είναι λιγοστές…

«Μέχρι να έχουμε κάτι τετελεσμένο, απλά προσευχόμαστε για τον άνθρωπο. Μίλησα με την εντατική πριν λίγο (σ.σ. περίπου στις 21:00), οι γιατροί δίνουν μια μάχη και θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να ευχηθούμε τελικά να μην επιβεβαιωθούν αυτά τα οποία βιώνουμε» δήλωσε στον sentra 103,3 ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος.

Πριν από λίγο, το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται ο άτυχος 46χρονος, εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια να μεταφερθεί ο ασθενής σε νοσοκομείο της Αθήνας και αναφέρει τα εξής :

“Την Κυριακή στις  17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγο ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή”.

Νωρίτερα, η ΕΠΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».