Η πλαστή ενημερότητα της ΑΕΚ

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική “ΔIKΗ στον ΣΚΑΪ” η ΑΕΚ το 2007 παρουσίασε πλαστή ενημερότητα, χωρίς να έχει καμία επίπτωση από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ και φυσικά πήρε κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, ενώ λίγα χρόνια αργότερα για τον ίδιο σχεδόν λόγο ο Ηρακλής υποχρεώθηκε σε υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική!

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ είναι μία από τις 38 ομάδες που βρέθηκαν με πλαστές φορολογικές ή ασφαλιστικές ενημερότητες, μετά την έρευνα του προϊσταμένου της αθλητικής εισαγγελίας Αθηνών Χάρη Λακαφώση.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ πρόεδρος της Επιτροπής του 2007 ήταν ο σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αρης Σταθόπουλος και νομικός σύμβουλος ο Θεόδωρος Κουρίδης, ο οποίος μάλιστα τον διαδέχτηκε στην προεδρία το 2010. Και οι δύο κλήθηκαν να απολογηθούν ως ύποπτοι στον εισαγγελέα για τους στημένους πίνακες διαιτησίας.

Η εκπομπή παρουσίασε ιδιωτικό συμφωνητικό του Θ.Κουρίδη με τον Ντέμη Νικολαϊδη, που συντάχθηκε το 2002, όταν ο δεύτερος έπαιζε ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ. Βάσει του συμφωνητικού, ο κ.Κουρίδης, παρότι ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, εμφανίζονταν να έχει τα δικαιώματα του παίκτη και να λειτουργεί ως μάνατζερ!

Στη συνέχεια ο Ντέμης Νικολαϊδης έγινε πρόεδρος στην ΑΕΚ και το 2007 εμφανίστηκε η πλαστή ενημερότητα.