Τα sms “έκαψαν” τον Π. Μητρόπουλο

Αποκαλύφθηκε το όνομα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που με βάση τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Παύλο Μητρόπουλο του Πανιωνίου. Οπως αποκάλυψε  η τηλεοπτική ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ, η εμπλοκή Μητρόπουλου στην υπόθεση έχει να κάνει με τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη 9 πρατηρίων καυσίμων, ο οποίος αναφέρεται με τα αρχικά του (Β.Α.).

Τα sms που του έστειλε ο παίκτης του Πανιωνίου αφορούν την χρονική περίοδο 17-24 Ιανουαρίου 2014, δηλαδή πριν τους αγώνες της ομάδας του με ΠΑΟΚ στη Ν.Σμύρνη και με Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Η κατάθεση Μητρόπουλου στις αρχές έχει ως εξής:”Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι στην ομάδα του Πανιωνίου. Τον Β.Α τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν.Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε. Μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδα 7×7. Εγώ του είπα θα το σκεφτώ και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι και αφου γνωριστήκαμε καλύτερα, του ζήτησα δανεικά και μου έδωσε 5.000 ευρώ. Όταν ήταν να του τα επιστρέψω εγώ δεν είχα χρήματα και του ζήτησα μια παράταση χρόνου για την εξόφληση. Αφού παρήλθε αυτός ο χρόνος και δεν μπόρεσα να του τα δώσω άρχισε να με πιέζει πιο φορτικά. Πριν από ένα μήνα περίπου, μου είπε πως αν δεν μπορείς να μου τα δώσεις θα πρέπει εγώ αυτά τα χρήματα να τα πάρω με άλλο τρόπο. Ο άλλος τρόπος ήταν μέσω του στοιχήματος. Μου ζητούσε να διαμορφώσω κάποιο αποτέλεσμα με την ομάδα του Πανιωνίου, να του το γνωρίσω αυτό το αποτελέσμα προκειμένου να το παίξει αυτός στο στοίχημα και να κερδίσει χρήματα. Επίσης μου έλεγε να προσπαθήσω να πείσω και συμπαίκτες μου να στήσουμε κάποιους αγώνες για να βγάλουμε όλοι χρήματα και αυτός και εμείς. Εγώ για να κερδίσω χρόνο επειδή δεν είχα τα χρήματα να τα επιστρέψω, του έλεγα ότι θα στήσω ένα αποτέλεσμα αλλά την προηγούμενη του αγώνα του έστελνα ένα μήνυμα και του έλεγα άκυρο. Αυτό έγινε τρεις με τέσσερις φορές. Αυτός μετά εκνευρίστηκε, μου ζήτησε και συναντηθήκαμε και μου είπε πως αν δεν κάνω κάτι μέσω στοιχήματος για να πάρει τα χρήματά του πίσω θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν από 20 με 25 μέρες και πάλι απαίτησε από εμένα να στήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας μου και να στήσω το αποτέλεσμα”.

Tα sms από το κινητό του ποδοσφαιριστή προς τον κατηγορούμενο Β.Α. είναι:

17/1/2014 : ” Άκυρο, μας καταλάβανε. Έχει γίνει της που…ς, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά ”.

19/1/2014: ”Είδες τί έγινε ; Σωθήκαμε!!! Τρίτη γιατί αύριο δεν δουλεύουμε”.

24/1/2014: ”Μη λες μαλ…ς θα σου τα δώσω από τη τσέπη μου. Αύριο θα βρεθούμε να σου πω πότε”.

24/1/2014: ”Εγώ ότι σου είπα ισχύει. Αν δεν κλείσει το θέμα αύριο τότε θα καταλάβεις πόσο μαλ…ς είμαι”.

24/1/2014: ”Εγώ είμαι αυτός που εκτέθηκε απέναντί σου και μη με βρίζεις. Θα γίνω που…α να τα βρω και να στα φέρω. Και όχι 5. 25 θα ψάξω να σου φέρω. Και μείνε ήρεμος γιατί θα έρθει η ώρα που θα γίνει αυτό που πρέπει. Αύριο φεύγουμε για Κομοτηνή. Θα σε πάρω από ένα σταθερό να σου πω πότε ακριβώς θα τα έχεις.

24/1/2014: ”Περιμένω να μπει ένας πρόεδρος στην ομάδα. Από Δευτέρα θα υπάρχουν πληρωμές. Μου χρωστάνε περίπου 30.000 και θα σου φέρω 20 με 25.000 ευρώ”.

Πηγή: skai.gr