Στο ΟΑΚΑ η δίκη για τα «στημένα»

Οι 187 κακουργηματικά κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων περιμένουν την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011. Ήδη οι ανακριτές Γ.Κασίμης, Γ.Καλόφωνος και Γ.Αυγέρης έχουν προτείνει τυπικές κλήσεις για αρκετούς από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή απαλλαγή χωρίς απολογία.

Παρόλα αυτά, ο αριθμός των κατηγορουμένων θα είναι πρωτοφανής και καμία δικαστική αίθουσα δεν επαρκεί και ο προσανατολισμός είναι η δίκη να γίνει στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για 36.000 σελίδες δικογραφίας και 83 cd της ΕΥΠ, όπου δεν έχει γίνει διαχωρισμός κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με συνέπεια να εγκλωβίζεται η εισαγγελική πρόταση.

Την ίδια στιγμή το διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών για τη διαφάνεια στον αθλητισμό κατέταξε την Ελλάδα μέσα στις χώρες υψηλού ρίσκου για στοιχηματική ποδοσφαιρική απάτη. Η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε προτείνει ακόμη και διακοπή αγώνα, εφ’όσον εντοπίζονταν υποψία παράνομου στοιχηματισμού, κάτι που έγινε δεκτό από τους συνέδρους.

Μάλιστα καθορίστηκαν οι φορείς που οφείλουν να ενεργοποιούνται κατά της μάστιγας των στημένων αγώνων.

Πηγή: skai.gr