Από το Thessports στον… Υπουργό!

Συνέχεια είχε το δημοσίευμα του thessports.gr για τις τιμές – φαρμάκι, που πληρώνουν οι ανυποψίαστοι, που θέλουν να πιουν τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους στο αναψυκτήριο, που υπάρχει στον Πύργο του ΟΤΕ.

Στο θέμα που έφερε στην επιφάνεια το thessports.gr αποκαλύφθηκε ότι ένας καπουτσίνο κοστίζει 8,5 ολόκληρα ευρώ!!!

Το θέμα αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ της Θεσσαλονίκης, έγινε θέμα και στα δελτία ειδήσεων και παρενέβη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος χαρακτήρισε… ληστές (!) τους ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης!

Ο Γιακουμάτος έστειλε κλιμάκιο του υπουργείου εμπορίου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, και όπως ο ίδιος είπε, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις.

“Αυτό είναι ληστεία. Ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει ασυδοσία. Στο συγκεκριμένο κατάστημα βεβαιωθηκε και δεύτερη παράβαση, καθώς δεν διέθετε και φύλλα παραπόνων. Τα πρόστιμα στις περιπτώσεις αυτές είναι από 1.000 ως 6.000 ευρώ” δήλωσε, φανερά εξοργισμένος, ο Γιακουμάτος.

Από την πλευρά της η ΔΕΘ – HELEXPO, με ανακοίνωσή της, επισήμανε ότι έχει εκμισθώσει τον Πύργο στον ΟΤΕ και δεν έχει σχέση με το κατάστημα, που πουλάει καφέδες σε τιμές… γαλλικής σαμπάνιας, ενώ από την πλευρά του, ο ΟΤΕ, με δική του ανακοινωση, έκανε γνωστό ότι έχει εκμισθώσει την επιχείρηση και δεν φέρει ευθύνη για τις τιμές.

Η ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO

“Ο Πύργος του ΟΤΕ, που βρίσκεται μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1970 και παραχωρήθηκε προς χρήση για 30 χρόνια στον ΟΤΕ. Μετά την πάροδο των 30 ετών ενοικιάστηκε για 12 χρόνια στον ΟΤΕ και το 2012 ανανεώθηκε αυτή η σύμβαση για μία ακόμη δωδεκαετία.

Οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις, που εκμισθώνονται ή πραγματοποιούνται εντός του Πύργου του ΟΤΕ, αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του μισθωτή, δηλαδή του ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ έχει επιλέξει και ανάδοχο για τη λειτουργία του κυλικείου, που βρίσκεται εντός του Πύργου.

Η σχέση της ΔΕΘ-HELEXPO και του ΟΤΕ είναι μία σχέση αποκλειστικά εκμισθωτή-μισθωτή και ως εκ τούτου ο εθνικός εκθεσιακός φορέας δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην επιλογή αναδόχων για την εκμετάλλευση χώρων εντός του Πύργου”

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

“Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υψηλές τιμές σε χώρο εστίασης στον «Πύργο του ΟΤΕ» στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ο OTE διευκρινίζει ότι: η σχέση του ΟΤΕ με το κατάστημα εστίασης που βρίσκεται εντός του Πύργου είναι σχέση υπεκμίσθωσης χώρου και ο ΟΤΕ ούτε γνωρίζει, ούτε έχει καμία απολύτως ανάμειξη ή αρμοδιότητα στις επιλογές ή τον τιμοκατάλογο του επιχειρηματία-υπομισθωτή, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη γενικότερη λειτουργία της επιχείρησής του”