“Να απλώσουμε τα φτερά του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη”

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι η νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου του στο Γιουρόπα Λιγκ κι ο Άγγελος Αναστασιάδης έθεσε κι άλλες παραμέτρους στο παιχνίδι! Εκτός από την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τους βαθμούς και το πρεστίζ της χώρας, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη χθεσινή του νίκη και επισήμανε ότι μπορεί οι πρωταρχικοί στόχοι να είναι στο πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει να ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για την πρεμιέρα των ομίλων : “Πρέπει να πω ότι είμαστε υποχρεωμένοι σαν ΠΑΟΚ να κερδίσουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια γίνεται, γιατί το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δώσω συτγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του επί μίας μεγάλης ομάδας. Να ευχηθώ και στις άλλες δύο ομάδες, Αστέρα και Παναθηναϊκό, καλή επιτυχία. Έχουμε ένα παιχνίδι αύριο, ξεκινάμε την πορεία μας, κοιτάμε μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Κάθε παιχνίδι να το κοιτάζουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται και ανάλογα να λειτουργούμε. Αυτό θα κάνουμε και αύριο”

Για το ότι η Ντιναμό είναι πιο έτοιμη : “Η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα, παίζει τώρα στα πλέι οφ, τερμάτισε δεύτερη, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, είναι μια ομάδα πολύ δυνατή από τη μέση και μπροστά, πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι, πάρα πολύ σοβαροί, για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ετοιμότητα των ομάδων θα φανεί αύριο”.

Για την ετοιμότητα Γκολάσα και Παπαδόπουλου : “Ο Γκολάσα δεν είναι ακόμη έτοιμος για να μπορέσει να μπει, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, κάνει προπόνηση αρκετές μέρες μαζί μας, είναι και έμπειρος, θα το δούμε στο δρόμο πόσο και πότε μπορούν να βοηθήσουν. Είναι όμως καλά και οι δύο, όπως και ο Κίτσιου”.

Για το αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός : “Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται, στο κομμάτι της Ευρώπης, που είναι σημαντικό για το πρεστίζ της ομάδας, να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ΄ όσα έγιναν τις προηγούμενες χρονιές. Αλλά εμένα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με το πολύ αύριο. Με το τώρα, τι γίνεται. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη, με προβληματίζει το ότι το γήπεδο δεν είναι καλά, δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, μην χαλάσουμε το γήπεδο. Ταλαιπωρία θα ήταν και το να πάμε στην Μεσήμβρια, και δεν το θέλουμε, δεν θέλω να βγάλουμε την ομάδα από το πρόγραμμά της. Θα κάνει προπόνηση εδώ ο αντίπαλος. Εγώ έχω μια αρρώστια με το γήπεδο, θέλω να είναι πολύ καλό για να παίζεται ποδόσφαιρο”

Για τον κόσμο : “Εμείς τον θέλουμε να είναι μαζί μας. Αλίμονο να μην έχει ο ΠΑΟΚ τον κόσμο μαζί του κι αυτό το έχει πληρώσει ο ΠΑΟΚ. Όμως, ήδη έχουμε τιμωρηθεί από το παιχνίδι με τη Ζίμπρου με 30.000 ευρώ πρόστιμο. Είναι 5.000 εισιτήρια, αλλά είναι και το πρεστίζ της ομάδας. Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δεν αστειεύονται και είμαστε και υπότροποι. Μας έχουν βάλει στο μάτι, πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Καταλαβαίνω την αγάπη, την τρέλα και τον ενθουσιασμό, αλλά μπροστά στον ΠΑΟΚ, πρέπει όλα αυτά να τα ξεπερνάμε. Το συμφέρον της ομάδας είναι να μην γίνει τίποτα που θα κάνει κακό στην ομάδα”

Για το αν τον προβληματίζουν οι κόντρες της Ντιναμό Μινσκ : “Δεν με προβληματίζει τίποτα. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Εμείς σαν ομάδα πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, γιατί κάθε αντίπαλος είναι μεγάλος, εσύ τους κάνεις μικρούς. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο”

Για το αν υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο : “Ότι είναι στόχος για τα παιδιά, είναι και για τον προπονητή. Και τους στόχους τους βάζει ο προπονητής. Είναι πρώτα το πρωτάθλημα για το δικό μας το κομμάτι, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι πάντα το καθρεφτάκι για μια χώρα. Αρχής γενομένης από αύριο, να κοιτάξουμε να απλώσουμε τα φτερά της ομάδας όσο πιο μακρυά από τον ελλαδικό χώρο”.

Για το αν θα προσέξει περισσότερο τον Ουντότζι : “Ασχολούμαι με την ομάδα, όχι με ποδοσφαιριστές, δεν τους ξεχωρίζω. Ασχολούμαστε με το σύνολο”.