Βεζυρτζής: “Σας έκλεψαν την νίκη με Ολυμπιακό”

Στις ομάδες του 1991 και του 1992 ήταν αφιερωμένη η ετήσια εκδήλωση των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο “Les Lazaristes” ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Απ. Αλεξόπουλου.

Ο Νίκος Βεζυρτζής πρόεδρος των επιτυχιών “αρχιτέκτονας” εκείνης της μεγάλης ομάδας του Δικεφάλου είχε πολλά να θυμηθεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης:“Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές στην ζωή μου ήταν οι τίτλοι το 1991 και το 1992 και η χειρότερη το 1993, όταν ήμασταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Όταν παίξαμε με την Μπανταλόνα μας περίμεναν 10 συνεργεία και 100 δημοσιογράφοι., Χάσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης γιατί έγινε το φάιναλ φορ στην Αθήνα. Αν γινόταν αλλού θα το παίρναμε. Χιλιάδες κόσμου ζητούσαν από πατεράδες, αραβωνιαστικές παικτών εισιτήριο, μας είχαν αποπροσανατολίσει”.

Ο Βεζυρτζής όμως μίλησε και για την σημερινή κατάσταση:” Αυτή την ομάδα πρέπει να την ξανακάνουμε μεγάλη. Μπορούμε,. Προχθές σαν έκλεψαν τη νίκη με τον Ολυμπιακό, δεν σας κέρδισαν οι αντίπαλοι σας, τα κοράκια σαν πήραν το ματς, όπως τότε που μας έπαιζαν με τον Άρη 20-80. Να ξεπεράσετε και την διαιτησία, έχετε έμπειρη διοίκηση. Μπορούμε να μπούμε σφήνα και θα δείτε πως οι 500 θα γίνουν 5000. Ο κόσμος έχει άλλες στιγμές στο μυαλό του, θέλει όραμα. Έχετε καλή ομάδα, προπονητή και διοίκηση που ξέρει μπάσκετ…” είπε μεταξύ άλλων ο Βεζυρτζής.

Ο Απ. Αλεξόπουλος από την πλευρά του είπε:”Χαίρομαι που είστε εδώ, καλή επιτυχία, αγαπήστε την ομάδα αξίζει το κόπο”.

Ο Βασίλης Οικονομίδης ζήτησε συσπείρωση :“Τότε η ομάδα ήταν μια ευτυχής συγκυρία, μια παρέα με δυνατή διοίκηση, με έναν υπέροχο λαό που ήταν θάλασσα. Δεν θέλω να μείνουμε με αναμνήσεις και νοσταλγία. Θέλω η νέα γενιά των παραγόντων να έχει ανοικτές τις πόρτες για να συσπειρώσει όλη την οικογένεια. Οι συνθήκες άλλαξαν αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει πάλι μεγάλος, Ο κλήρος έπεσε στον Μπάνε, ο ΠΑΟΚ μόνο με συσπείρωση μπορεί να ξαναγίνει μεγάλος”.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης έστειλε μήνυμα μέσω Skype ο Τζον Κόρφας που αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Καλιφόρνια.