Συγκλονίζει ο Σάκχοφ!

Στα όσα βίωσε η γυναίκα του στο Κίεβο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην «Gazzetta Dello Sport» ο άσος της ΑΕΚ, Εβγέν Σάκχοφ.

Ο Ουκρανός μέσος  υποστήριξε πως το να αποχωρήσει κανείς από ην Ουκρανία είναι εξαιρετικό δύσκολο και επίφοβο αφού μπορεί οπουδήποτε να πέσει μια βόμβα.

Επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μίλησε για τους γονείς του και τον αδερφό του που παραμένουν στην πατρίδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν μπορούσα να παρευρεθώ στη γέννηση της κόρης μου, αν είχα μπει στην Ουκρανία δεν θα έφευγα ποτέ. Η γυναίκα μου και εγώ ζούμε στην Αθήνα, αλλά θέλαμε το μωρό να γεννηθεί στην πόλη μας το Κίεβο. Έτσι, πριν από μερικές εβδομάδες, η Αλόνα επέστρεψε στους γονείς της, κρατήσαμε επικοινωνία τηλεφωνικά. Εν τω μεταξύ, συνέχισα να προπονούμαι, αλλά ήμουν έτοιμος να πετάξω στην Ουκρανία όταν επρόκειτο να γεννήσει», ανέφερε αρχικά περιγράφοντας την κατάσταση στην χώρα του όταν ακόμη όλα έβαιναν καλώς.

Στη συνέχεια ο Σάκχοφ απάντησε και σε ερώτηση για το πώς έζησε η σύζυγός του τον πόλεμο και στο πώς κατόρθωσε να σωθεί.

«Η Αλόνα έκλαιγε, είπε ότι είχε αρχίσει η ρωσική επίθεση. Από εκεί και πέρα πέρασα μέρες τρόμου. Όλη μου η οικογένεια κινδύνευε, ένιωθα ανήμπορος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Πριν την εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο, η γυναίκα μου -εννέα μηνών έγκυος- έπρεπε να βρει καταφύγιο, με το κοριτσάκι μας που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ανά πάσα στιγμή», είπε και πρόσθεσε: «Με την Αλόνα αποφασίσαμε να συναντηθούμε στα ρουμανικά σύνορα. Η γυναίκα μου και η κόρη μου έπρεπε να περάσουν πέντε μέρες στο αυτοκίνητο. Δύο για να φύγουν από την Ουκρανία, άλλες τρεις για να φτάσουν στην Αθήνα. Τους φρόντιζε ο αδερφός μου, ο οποίος οδήγησε από το Κίεβο στα σύνορα. Το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο γιατί υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου, απερίγραπτη κίνηση και, κυρίως, πολύς φόβος. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πέσει μια βόμβα, πρέπει να προσέξεις τη διαδρομή που θα επιλέξεις».

Την ίδια ώρα, οι γονείς του και ο αδερφός του παραμένουν στην Ουκρανία, ενώ ο Σάκχοφ αναφέρει πως νευριάζει όταν ακούει για… fake news: «Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ανήκουν στην κατηγορία των επίστρατων και, ως εκ τούτου, έπρεπε να μείνουν στην πόλη. Η μητέρα μου δεν έχει σκοπό να τους αφήσει μόνους τους, τους τηλεφωνώ συνεχώς για να δω αν είναι καλά. Είναι δύσκολο να μην είσαι κοντά τους, να φοβάσαι τα χειρότερα και να μην έχω τρόπο να επέμβω. Ταυτόχρονα, νευριάζω να ακούω για ψεύτικες ειδήσεις και ψεύτικες εικόνες. Η γυναίκα μου και εγώ λαμβάνουμε καθημερινά αξιόπιστες ειδήσεις και τρομακτικά βίντεο από τους συγγενείς μας. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή αναζητώντας καταφύγιο. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι αρκετά για να εξηγήσουν τον φόβο των ανθρώπων μου».

«Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι θέμα πολέμου για να υπερασπιστούμε τη γη μας, αλλά την ελευθερία μας», κατέληξε ο Ουκρανός χαφ της ΑΕΚ μιλώντας στο ιταλικό Μέσο.