Την έναρξη της συνεργασίας του με την Κοινωνιολόγο- ψυχολόγο, Χριστίνα Πατίτσα ανακοίνωσε ο Άρης, με σκοπό την «αναβάθμιση των ακαδημιών και την προσωπική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ΠΑΕ Άρης αναφέρει:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Κοινωνιολόγο – Ψυχολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές στο Boston College των Η.Π.Α., στη συμβουλευτική ψυχολογία, Δρ. Χριστίνα Πατίτσα.
Η διαρκής αναβάθμιση των ακαδημιών και η προσωπική ανάπτυξη των αθλητών τους αποτελεί προτεραιότητα για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Η συνεργασία με την Δρ. Πατίτσα στόχο έχει να υποστηρίξει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να αναπτύξουν νοοτροπία και βασικές δεξιότητες, που θα χρειαστούν για να αποδώσουν υπό πίεση σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά και να ενισχύσει τις πιθανότητες να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους.
Η Δρ. Πατίτσα εξειδικεύεται στην αθλητική ψυχολογία και στη συμβουλευτική σύγχρονων ζητημάτων, όπως το bullying ή η διαχείριση στρες-άγχους.
Η συνεργασία δεν θα περιοριστεί στους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών του Συλλόγου μας, θα επεκτείνεται σε τεχνικό team και γονείς, ενώ θα υπάρχει σχέση και με την πρώτη ομάδα.
Λίγα λόγια για την Δρ. Χριστίνα Πατίτσα
H Δρ. Χριστίνα Πατίτσα είναι Κοινωνιολόγος – Ψυχολόγος, επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας από το 2008 έως και σήμερα. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, Hellenic College, στη Βοστώνη και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μaster of Arts) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Boston College.
Διδάσκει επίσης σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Δυτικής Θράκης, καθώς και σε Ακαδημίες, όπως είναι η Πυροσβεστική και η Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας.
Έχει συνεργαστεί επίσης σε ευρωπαϊκά προγράμματα του «ΚΕΕΛΠΝΟ», «ΕΚΕΠΥ» και τη «ΕΣΔΥ» πάνω σε θέματα Υγείας Πληθυσμού, ανθρώπινο δυναμικό Υγείας, καθώς και με τους Πρόσφυγες.
Έχει κάνει έρευνες σχετικά με το άγχος, το bullying, τον τρόπο ζωής των φοιτητών, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.