Το Euro της Ευρώπης

Το Λονδίνο κέρδισε τη μάχη από το Βερολίνο και θα φιλοξενήσει στο «Γουέμπλεϊ» τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020, που θα διεξαχθεί σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία καινοτομία της διοίκησης του Μισέλ Πλατινί, αφού η συγκεκριμένη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε 13 χώρες της γηραιάς ηπείρου. Οι προημιτελικοί και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν στο Μόναχο, το Μπακού, την Αγία Πετρούπολη και τη Ρώμη.

Οι προημιτελικοί καθώς και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν σε Μόναχο (Γερμανία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και Ρώμη (Ιταλία).  Η φάση των «16» και τρεις αγώνες των ομίλων θα πραγματοποιηθούν σε Κοπεγχάγη, Άμστερνατμ, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Δουβλίνο, Βρυξέλλες και Γλασκώβη. Με την… όρεξη έμειναν το Μινσκ, η Σόφια, η Ιερουσαλήμ, τα Σκόπια, η Στοκχόλμη και το Κάρντιφ, που ήταν υποψήφια.

κριτήριο για την επιλογή γηπέδου που θα φιλοξενούσε ημιτελικούς και τελικό ήταν να έχει μίνιμουμ χωρητικότητα 70.000 θεατών, για προημιτελικά 60.000 και για τη φάση των ομίλων και τους «16», 50.000. είχε ανακοινωθεί επίσης πως θα γίνονταν μόνο δύο εξαιρέσεις για γήπεδα που έχουν χωρητικότητα 30.000 θεατών.

Η Γερμανία φάνηκε να κάνει πίσω για το θέμα των ημιτελικών και του τελικού, καθώς σκοπεύει να διεκδικήσει εξ ολοκλήρου το Euro του 2024. Στη διοργάνωση του 2020 θα πρέπει να σημειωθεί ότι ι 13 χώρες που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια δεν κερδίζουν φυσικά αυτομάτως την παρουσία τους στην τελική φάση αλλά θα μπουν στα προκριματικά και οι 54 χώρες της UEFA.